ροή ειδήσεων

Ενάμιση εκατομμύριο οδηγοί αναζητούνται στα ΚΤΕΟ


"Να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ,... για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής [...] δεν μπορεί δυστυχώς να δοθεί νέα παράταση” ανέφερε τον Οκτώβριο, με αφορμή την 20ήμερη τότε παράταση για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Νωρίτερα, τον Αύγουστο, το υπουργείο Οικονομίας με εγκύκλιό του ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταστεί εκπρόθεσμοι "πώς να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ και πώς θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης”.

Τελικά, οι παραπάνω συστάσεις αλλά και η απειλή του προστίμου των 150 ευρώ φαίνεται ότι δεν έπιασαν τόπο: ελάχιστες ώρες προτού εκπνεύσει η καταληκτική προθεσμία, ενάμιση εκατομμύριο ιδιοκτήτες οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών) είναι εκπρόθεσμοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, μιας και τα επίσημα στοιχεία είναι ανύπαρκτα.


Τι ακολουθεί

Έτσι, από τις 4 Ιανουαρίου, ενάμιση εκατομμύριο ιδιοκτήτες με οχήματα που έχουν καθυστερήσει να ελεγχθούν έξι μήνες από τον περασμένο Σεπτέμβριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 150 ευρώ, καθώς θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δύο φορές το χρόνο. Σύμφωνα με την υπό θέσπιση νομοθετική ρύθμιση, η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2016. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται κάθε φορά που εντοπίζονται τα εκπρόθεσμα οχήματα (π.χ. 300 ευρώ, εάν το όχημα παραμένει ανέλεγκτο κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων).

Ταυτόχρονα, οι εκπρόθεσμοι οδηγοί θα πληρώσουν τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου ύψους 65 ευρώ, θα επιβαρυνθούν με 50 ευρώ όσο, δηλαδή, κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος, ενώ, εάν εντοπιστούν από την Τροχαία, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 450 ευρώ. Βέβαια, εάν η Εφορία έχει...προλάβει να βεβαιώσει το πρόστιμο των 150 ευρώ, τότε η ποινή των 450 ευρώ δεν επιβάλλεται.

Οι "ευεργετικές” διατάξεις των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Οικονομίας, που ισχύουν μέχρι και σήμερα, μειώνουν το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου στο μισό, δηλαδή στα 33 ευρώ, ενώ οι εκπρόθεσμοι ιδιοκτήτες γλυτώνουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει ότι τα έσοδα από τεχνικούς ελέγχους θα διαμορφωθούν σε 15 εκατ. και 55 εκατ. ευρώ το 2015 και το 2016, αντίστοιχα, στόχος που είναι ανέφικτος, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.


dimitris.delevegos@capital.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *