ροή ειδήσεων

Χάος με τις "μαϊμού" ΜΚΟ, που έκαναν... απόβαση στα νησιά με τους μετανάστες


Η αθρόα και ανεξέλεγκτη κυρίως προσέλευση ΜΚΟ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου...
έχει αρχίσει να προβληματίζει. Πολλές απ΄ αυτές τις ΜΚΟ κάνουν δουλειά και προσφέρουν....




Αλλά για περισσότερες υπάρχουν ερωτήματα και υποψίες για τους λόγους της ύπαρξής τους και της επιλογής τους να σπεύσουν στο Αιγαίο.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στο εξωτερικό. Καλό θα ήταν να απασχολήσει την Αθήνα πιο σοβαρά και πιο επίμονα

Άρθρο της Helen Nianias, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian, με τίτλο “Refugees in Lesbos: are there too many NGOs onthe island?”, αναφέρει ότι σύμφωνα με τους κατοίκους, αλλά και το δήμαρχο της Λέσβου, η ανεξέλεγκτη ροή διεθνών εθελοντών στο νησί δημιουργεί περισσότερο χάος από ότι προσφέρει μια συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, με αποτέλεσμα να δίδεται στους πρόσφυγες και μετανάστες λανθασμένη πληροφόρηση και να αγνοούνται οι πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση 81 ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στο νησί της Λέσβου, από τις οποίες μόνο 30 έχουν εγγραφεί στις τοπικές αρχές. Ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός δηλώνει ενθουσιασμένος από αυτή την προθυμία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η παρουσία των ΜΚΟ και των εθελοντών δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα. «Είμαι ευγνώμων για την άμεση ανταπόκρισή τους κατά την πρώτη μας έκκληση για βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, «ότι πρόσφατα, έχω δει πολλές ΜΚΟ και ιδιώτες που έρχονται στο νησί χωρίς επίσημη καταγραφή και χωρίς να συνεργάζονται με το Δήμο μας. Αυτό προκαλεί αναστάτωση και όλες αυτές οι ΜΚΟ εγείρουν αμφιβολία και δυσπιστία μεταξύ των κατοίκων της Λέσβου. Θα έλεγα ότι η παρουσία τους είναι ενοχλητική και όχι χρήσιμη».

πηγή: onalert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *