ροή ειδήσεων

Τα συλλυπητήρια του Διαγόρα Ρόδου για τον Γιώργο Σιδερόπουλο


Η Διοίκηση του Γ.Σ Διαγόρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια... στην οικογένεια του Γιώργου Σιδερόπουλου, που φόρεσε τη φανέλα του Διαγόρα στη θέση του τερματοφύλακα το 1981.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ…

Ο Γιώργος Σιδερόπουλος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τον Π.Ο. Ελασσόνας, αλλά το ταλέντο και οι ικανότητές του τον βοήθησαν να φύγει από τα στενά τοπικά ποδοσφαιρικά «δρώμενα» και να προχωρήσει. Το 1968 μετεγράφηκε στην ομάδα των Τρικάλων, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία και στη συνέχεια, για άλλα δύο χρόνια στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.

Κορυφαίος τερματοφύλακας του 1971 – 1972 με την Τρικαλινή ομάδα. Μετά τον υποβιβασμό του Α.Ο. Τρικάλων, το 1973, ο Ελασσονίτης «πορτιέρο» έγινε το «μήλο της έριδος» για μεγάλες ομάδες (γνωστές οι «μάχες» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο της εποχής, για την απόκτηση του). Τελικά, έγινε παίκτης της ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε οκτώ χρόνια. Βασικός τερματοφύλακας και το «αγαπημένο παιδί» των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας.

Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και αγωνίστηκε σε δύο φιλικούς αγώνες της. Εκείνη την περίοδο, βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ήταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου του Παναθηναϊκού, που επίσης υπηρέτησε το Διαγόρα ως προπονητής του.

Ένας σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Σιδερόπουλου, τον άφησε για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Αγωνίστηκε ακόμη στον Ατρόμητο Αθηνών (δύο χρόνια), στο Διαγόρα Ρόδου (ένα χρόνο) και μετά πήγε στην Α.Ε. Λάρισας. Κάπου εκείσταμάτησε την ποδοσφαιρική του δράση και ασχολήθηκε με την προπονητική.

Ο Σιδερόπουλος με τον Α.Ο. Τρίκαλα έγινε στην Α' Εθνική ο πρώτος τερματοφύλακας- σκόρερ με πέναλτι (σε βάρος του Παναθηναϊκού)! Όταν ο Α.Ο. Τρικάλων κέρδισε πέναλτι στο 50΄ ο τερματοφύλακας Σιδερόπουλος από τα 11 βήματα…νίκησε τον Τάκη Οικονομόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 .

«Έφυγε» σε ηλικία 67 ετών…

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *