ροή ειδήσεων

Πουλήστε τα πάντα… κρατήστε τις ….χαρτόκουτες.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε πρώτη η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan, η οποία συμβούλευσε τους πελάτες της να πουλήσουν τις μετοχές τους. Στη συνέχεια, η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) δημοσίευσε στις 8 Ιανουαρίου συμβουλές προς τους πελάτες της να πουλήσουν σχεδόν όλες τις επενδύσεις τους (επί λέξει, «Sell (mostly) everything»), δηλαδή τα πάντα εκτός από όσα ομόλογα θεωρούνται ασφαλή.
Οι οικονομολόγοι της RBS προειδοποιούν ότι οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «κατακλυσμική» χρονιά, κατά την οποία τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να πέσουν μέχρι και 20%. Εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να πέσει στα 11 δολάρια το βαρέλι και ότι η κατάσταση στην Κίνα θα είναι μάλλον η κύρια αιτία για την προβλεπόμενη κρίση των διεθνών αγορών. Ο Andrew Roberts της RBS σχολίασε σχετικά ότι «Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διόρθωση (των αγορών), η οποία θα γίνει χιονόμπαλα», εννοώντας ότι θα παρασύρει την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.
Οι προειδοποιήσεις των δύο τραπεζών ενισχύουν τις πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη διεθνή οικονομία που εξέφρασαν πρόσφατα ο μεγάλο-επενδυτής George Soros (στο Οικονομικό Φόρουμ στη Σρι Λάνκα, στις 7 Ιανουαρίου 2016), ο οικονομικός αρχισυντάκτης του Guardian, Larry Elliott, (27 Δεκεμβρίου 2015) και η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας κατά το 2016 (Global Economic Prospects 2016).
Η έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας ανέφερε ότι μία «τέλεια καταιγίδα» πλησιάζει τις διεθνείς αγορές. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο δέχθηκαν ένα συντριπτικό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι πληθωρικοί επενδυτές, από την Ασία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήρθαν να συνειδητοποιήσουν ότι η οικονομία δεν μπορεί να γίνει, έτσι όπως κυβερνήσεις θέλουν να πιστεύουν. Αυτό το κάτι μεγάλο που έρχεται θα πρέπει να είναι δεδομένο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι οι «εξελιγμένοι» εύποροι επενδυτές τοποθετούν τους εαυτούς τους όπως ποτέ πριν στα φυσικά πολύτιμα μέταλλα.


Αλλά δεν είναι μόνοι, σύμφωνα με τους γνώστες του είδους, όπως ο Ιδρυτής της Οικονομικής Τράπεζας Εξόρυξης Ορυκτών, Keith Neumeyer και ο Επενδυτής ασημιού, David Morgan. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στη… σκιά, φέρονται να «καταβροχθίζουν» αργυρά και χρυσά νομίσματα και μικρές ράβδους χρυσού, σε τέτοια ακραία επίπεδα που τα νομισματοκοπεία στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν στη ζήτηση.
«Υπάρχει ένας κρυφός αγοραστής εκεί έξω που είναι μια τράπεζα, κυβέρνηση, ή ίδρυμα»
Με δεδομένο πως ο χρυσός και το ασήμι συχνά αναφέρονται ως «ασφαλές καταφύγιο» περιουσιακών στοιχείων, μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα ότι κάποιος κάπου αναμένει μια σοβαρή καταστροφή. Και το γεγονός ότι ουσιαστικά κάνει τις αγορές αυτές μυστικά προσθέτει επιπλέον αξιοπιστία στην ιδέα ότι ξέρει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *