ροή ειδήσεων

Πανικός στο Μαξίμου από την απροσδόκητη εκλογή Μητσοτάκη

Αλλάζει τακτική ο Τσίπρας...

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ακυρώνει εν μέρει τη στρατηγική και τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,όπως αποκαλύπτουν και οι «αμήχανες» πρώτες διαρροές κυβερνητικών στελεχών...



Η απροσδόκητη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κόντρα στους πάλαι ποτέ ισχυρούς μηχανισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή φέρνει τη ΝΔ σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Κυβερνητικά στελέχη ανέμεναν ότι τελικός νικητής θα ήταν ο Ευ. Μεϊμαράκης που φαινόταν πιο …βολικός αντίπαλος για το Μαξίμου αφού είχε ήδη ηττηθεί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αλλά παράλληλα αποτελούσε εύκολο πολιτικό στόχο για την κυβέρνηση αφού η πορεία που είχε διανύσει τον είχε ταυτίσει με το παλαιό πολιτικό σύστημα με το οποίο προσπαθεί να διαφοροποιηθεί το κυβερνών κόμμα.

Είναι άξιο υπόμνησης, όπως επισημαίνει το thetoc, ότι τα κυβερνητικά στελέχη τη Δευτέρα αναδείκνυαν στην ανάλυσή τους το ότι «η διαφορά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν οριακή» ενώ εξαπέλυαν τις πρώτες βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη περί οικογενειοκρατίας» «ακροδεξιών στηριγμάτων» και «νεοφιλελευθερισμό».

Η «αγάπη» για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξηγείται διότι όπως εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης, θα μπορούσε να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση με μεγαλύτερη ευκολία απ΄ όποιονδήποτε άλλον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ καθώς διακρίνεται για την μετριοπάθεια του αλλά κυρίως για την σχέση που διατηρούσε με τον Κ. Καραμανλή.

Η βοήθεια του πρώην Πρωθυπουργού στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη σε συνδυασμό με τις υπόγειες διαδρομές στελεχών προερχόμενων από τη ΝΔ με αναφορές στον Κ. Καραμανλή με κυβερνητικά στελέχη που φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά εξασφάλιζαν μία ήρεμη πολιτική πορεία για τον κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλάζουν τακτική στο Μαξίμου

Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με δεδομένη την σκληρή στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, στο Μαξίμου επανεξετάζουν την στρατηγική τους προς τη ΝΔ με βάση τα νέα δεδομένα.

Στην σημερινή τακτική εβδομαδιαία συνάντηση του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του συζητήθηκε – πέραν του ασφαλιστικού – και η εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΔ.

Στην κυβέρνηση ανησυχούν γιατί ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα προσπαθήσει να επαναπροσεγγίσει με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, κοινωνικούς χώρους όπως για παράδειγμα μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες που ανήκουν στο κέντρο της πολιτικής ζωής, προβάλλοντας τις αρνητικές πλευρές του Μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση γιατί εκτιμάται πως θα επιδιώξει να μετατρέψει την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση προβάλλοντας τις διαφορές της οικονομίας της αγοράς και του κρατισμού τον οποίο θα «πιστώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνταγή όπως... παλιά

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν στελέχη στην κυβέρνηση και στο κόμμα που υποστηρίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι ευκολότερος αντίπαλος για την κυβέρνηση.

Τα συγκεκριμένα στελέχη υποστηρίζουν την σκληρή αντιπαράθεση με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία θα προσδώσουν τον ρόλο του εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια αναβίωσης της αντιπαράθεσης της προοδευτικής και της συντηρητικής παράταξης στις αρχές της δεκαετίας του 90 μεταξύ του Αν. Παπανδρέου και του Κ. Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ότι το πολιτικό παρελθόν της οικογένειας Μητσοτάκη δείχνει ότι ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικά ο συνεχιστής του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *