ροή ειδήσεων

Κάθε πότε να πλένετε πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια


Τα είδη που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι είναι φυσικά και αυτά που κουβαλούν τα περισσότερα μικρόβια...


Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε και να πλένουμε τις πιτζάμες, τις πετσέτες και τα σεντόνια μας; Οι ειδικοί απαντούν.

- Πιτζάμες
Οι πιτζάμες έρχονται σε επαφή με το σώμα μας αρκετές ώρες καθημερινά, συγκεντρώνοντας νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Οι μικροοργανισμοί δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, εάν όμως μεταφερθούν, για παράδειγμα, στο ουροποιητικό (E-coli) μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, όπως η κυστίτιδα. Καλό είναι να αλλάζετε πιτζάμες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

- Πετσέτες μπάνιου
Οι πετσέτες του μπάνιου συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια από την επιδερμίδα. Τα βακτήρια αυτά αγαπούν το υγρό και ζεστό περιβάλλον του μπάνιου, καθώς τα βοηθά να αναπτυχθούν ταχύτερα. Οι πετσέτες του μπάνιου καλό είναι να πλένονται ανά τρεις χρήσεις.

- Πετσέτες κουζίνας
Οι πετσέτες της κουζίνας μολύνονται εύκολα και γρήγορα από τα μικρόβια που υπάρχουν στο χώρο της κουζίνας. Μικροοργανισμοί που υπάρχουν στα τρόφιμα ενδέχεται να μεταφερθούν στις πετσέτες και στη συνέχεια σε άλλα τρόφιμα ή στα χέρια μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Καλό είναι να αλλάζετε την πετσέτα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα καθημερινά.

- Σεντόνια
Στο κρεβάτι συσσωρεύονται κύτταρα, βακτήρια και σωματικά υγρά (π.χ. ιδρώτας). Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αερίζεται επαρκώς και τα σεντόνια να πλένονται κάθε εβδομάδα ώστε να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *