ροή ειδήσεων

Οργή και αγανάκτηση στο Τσαϊρι για τους τσιγγάνους


Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της περιοχής Τσαϊρι... για την απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει υποδομές για την διαμονή τσιγγάνων σε μικρή απόσταση από τις οικίες και τους επιχειρήσεις τους.
Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν όταν διαπίστωσαν προχθές ότι οι τσιγγάνοι αποδέχθηκαν την πρόταση της δημοτικής αρχής και άρχισαν να μεταφέρουν στην περιοχή διάφορα υλικά και κυρίως σίδερα.
Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Τσαΐρι κοντά στο σημείο όπου διεξάγονται αγώνες με μηχανές μεγάλου κυβισμού ( πίστα για αγώνες με μηχανές μότο κρός).
Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος κάτοικοι από τις περιοχές Τσαΐρι και Αγία Βαρβάρα που δεν θέλουν να ζουν μαζί με τους τσιγγάνους.
Συμμετείχαν όμως και κάτοικοι από άλλες κοινότητες της Ρόδου που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
«Επικρατεί οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των κατοίκων της περιοχής . Εδώ υπάρχουν αρκετές οχλούσες δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται να προστεθούν σε όλα αυτά και οι τσιγγάνοι. Σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που έχει αποφασιστεί να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι υπάρχουν οικίες και επιχειρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων της περιοχής Τσαΐρι κ. Σ. Στεφανάκης και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι φοβούνται πως θα δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας των τσιγγάνων.
«Οι κάτοικοι φοβούνται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις επιχειρήσεις τους. Δεν θέλουν να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους “Ρομ” που θα στήσουν παραπήγματα και θα καίνε διάφορα υλικά στην περιοχή», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.
Στη συγκέντρωση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας που εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι τσιγγάνοι δεν πρέπει να εγκατασταθούν στις θέσεις που έχουν επιλεγεί από τη δημοτική αρχή.
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής Τσαΐρι δήλωσαν χθες ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής.
«Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία που είναι μπροστά από το δημαρχείο στις 22 Ιανουαρίου. Τότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύουμε πως θα εισακουστούμε από τη δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.
Να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στις περιοχές Τσαΐρι και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015 με την επεισοδιακή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Κοσκινού.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/1/16 13:36

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ ΚΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *