ροή ειδήσεων

Τροφές που αν ξαναζεσταθούν μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση


Συνήθως το σαββατοκύριακο εξαιτίας της έλλειψης χρόνου μαγειρεύουμε και για τις επόμενες μέρες και μετά απλώς τα ξαναζεσταίνουμε...




Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζετε, είναι ότι πολλές τροφές κατά τη διαδικασία προετοιμασίας, αυτή δηλαδή της ψύχρανσης και του ζεστάματος, μεταβάλλουν τη σύνθεση των θρεπτικών ουσιών τους και πιθανόν και γίνουν τοξικές.


Τις παρακάτω τροφές λοιπόν μπορείτε να τις τρώτε μόνο όταν είναι φρεσκομαγειρεμένες, ειδάλλως μπορεί να δηλητηριαστείτε:


1. Μανιτάρια
Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια. Όταν ξαναζεσταθούν μεταλλάσσονται οι πρωτεΐνες τους ενώ πιθανόν να αλλάξει και η γεύση τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χώνεψη.

2. Κοτόπουλο
Όπως τα μανιτάρια, το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο επηρεάζει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Γι” αυτό και γενικώς προτίνεται το ζέσταμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν δε μπορείτε να φάτε το κρέας παγωμένο, τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα.


3. Πατάτες
Οι πατάτες απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν αφού εκτός του ότι χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μπορεί να γίνουν τοξικές. Να τις καταναλώνετε μόλις τις μαγειρέψετε ή παγωμένες, όπως προτιμάτε. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.


4. Σπανάκι
Το σπανάκι περιέχει υψηλά ποσοστά νιτρικού άλατος το οποίο με το επαναλαμβανόμενο ζέσταμα μετατρέπεται σε νιτρίτη. Ο νιτρίτης είναι καρκινογόνος για το ανθρώπινο σώμα, οπότε προτιμήστε να το καταναλώσετε όσο είναι φρεσκομαγειρεμένο.


5. Παντζάρι
Το παντζάρι, όπως και το σπανάκι περιέχει νιτρικό άλας το οποίο γίνεται δηλητηριώδες για το σώμα όταν ξαναζεσταθεί. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να καταναλωθεί την επόμενη μέρα, απλώς καταναλώστε το παγωμένο.


6. Σέλινο
Το σέλινο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις σούπες, πρέπει να αφαιρεθεί από το φαγητό για να ξαναζεσταθεί, όπως και τα καρότα, και να προστεθεί μετά. Ποτέ μη ξαναζεστάνετε σούπα χωρίς να τα αφαιρέσετε.


7. Αυγά
Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ, αλλά αφορά πιάτα με βραστά αυγά όπως ο μουσακάς.


enallaktikidrasi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *