ροή ειδήσεων

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Κλιμάκια από το Βερολίνο θα σαρώσουν υπουργεία, τράπεζες και Γενικό Λογιστήριο!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, αυτή τη φορά ως…
αξιολογητές. Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, που θα αρχίσουν να καταφθάνουν από σήμερα στην Αθήνα, θα συνοδεύονται από γερμανικές «ενισχύσεις» για να ξεκινήσουν την προετοιμασία της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού μνημονίου.

Τα πολυάριθμα κλιμάκια που θα σαρώσουν τις επόμενες μέρες το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών, την Τράπεζα της Ελλάδας και τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα συνοδεύονται και από μια ομάδα Γερμανών Τεχνοκρατών που δεν θα προέρχεται από κάποιον από τους θεσμούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτονται Γερμνανοί εμπειρογνώμονες από το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών, μέχρι τώρα η παρουσία τους όμως περιορίζονταν σε ένα – δύο άτομα τα οποία χάνονταν στα πολυάριθμα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Αυτή την φορά στην Ελλάδα θα έρθει μια αυτόνομη ομάδα Γερμανών ειδικών οι οποίοι θα αποτυπώσουν σε πλήρη λεπτομέρεια την εικόνα της ελληνικής οικονομίας συλλέγοντας δημοσιονομικά στοιχεία και αξιολογώντας την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο η δουλειά των τεχνικών κλιμακίων δεν είναι σαφές το πόσο θα κρατήσει. Η εντολή είναι να συλλέξουν στοιχεία και να ενημερώσουν αν η πρόοδος στα ανοιχτά θέματα του μνημονίου είναι επαρκής ώστε να να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *