ροή ειδήσεων

Μουσείο Μαγείας στην Αθήνα; Κι όμως υπάρχει!


Ένα μαγικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε, μεταφέροντάς σε πίσω στους αιώνες,... ξεκινώντας την εποχή της Βαβυλώνας (6000 π.Χ.) και φτάνοντας έως και την Ευρώπη του σήμερα...


Μια άλλη διάσταση βρίσκεται μπροστά σου έτοιμη να την εξερευνήσεις και να μάθεις όλα της τα μυστικά… μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα η οποία θα σου προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, τόσο ψυχαγωγίας όσο και γνώσης. Είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα άδυτα της μαγείας και της μεταφυσικής;



Είχες ξανακούσει ότι στο κέντρο της Αθήνας, επί της Ιουλιανού, λειτουργεί μουσείο μαγείας; Σωστά διάβασες. Στο 400 τ.μ. κτήριο του 1700 επί της Ιουλιανού όπου στεγάζεται ο πολυχώρος Kismet, από το Νοέμβριο του 2015 φιλοξενείται το πρώτο μουσείο μαγείας και μεταφυσικής ιστορίας στη χώρα, γεμάτο με ιστορικά εκθέματα χιλιάδων ετών –προέρχονται από την προσωπική συλλογή της Αθηνάς Ανδριανού– τα οποία θα σε μυήσουν στον ενδιαφέροντα κόσμο τους.

Το ταξίδι σου έχει διάρκεια μιας ώρας (με την παρουσία ξεναγού), ξεκινάει από την εποχή της Βαβυλώνας του 6000 π.Χ. και φτάνει μέχρι και την Ευρώπη του σήμερα. Μέσα από μία διαδραστική ξενάγηση θα έχεις τη δυνατότητα να εισέλθεις σε μια άλλη διάσταση, η οποία σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου. Ο ήχος (η κάθε κούκλα σου διηγείται μόνη της την ιστορία της), η εικόνα αλλά και τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκειά της δημιουργούν μια... ανατριχιαστική ατμόσφαιρα ενισχύοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη διάσταση του μεταφυσικού. Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, επιτυγχάνεται η αμεσότερη και ευκολότερη κατανόηση της ιστορίας της μαγείας καθώς και των μαγικο-θρησκευτικών παραδόσεων του παρελθόντος αλλά και του σήμερα.



Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» σου εκθέματα μαγικής και θρησκευτικής ιστορίας από όλο τον κόσμο, αντικείμενα λατρείας καθώς και τελετουργικά εργαλεία όπως φυλαχτά, σκεύη, φίλτρα και κάποια αντικείμενα που αποτέλεσαν «εργαλείο» στα χέρια μάγων, μυστών και αποκρυφιστών κατά τη διάρκεια της ιστορίας της μαγείας από κάθε γωνιά του κόσμου εμφανίζονται μπροστά σου.

Το μουσείο αποτελείται από πέντε θεματικά δωμάτια (χωρισμένα σε τρεις χώρους, δύο στο ισόγειο και τα υπόλοιπα δύο στα δύο υπόγεια) το καθένα από τα οποία έχει να σου διηγηθεί μια ξεχωριστή ιστορία. Έτσι, στην αίθουσα «Οι μάγισσες του μεσαίωνα» θα εξερευνήσεις το σπίτι μιας μάγισσας του μεσαίωνα, ενώ σε εκείνη με ονομασία «Η μαγεία στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική» θα μάθεις τα πάντα για το βούντου, τη σαντερία αλλά και άλλες μαγικο-θρησκευτικές παραδόσεις, την ώρα που ο Αφρικανός ιερέας- έκθεμα θα σου μιλήσει για τη μαγική παράδοση του τόπου του.



Στο τρίτο δωμάτιο «Αιγυπτιακή Μαγεία και Βαβυλώνα» η μούμια σου εξιστορεί την μαγική παράδοση της Αιγύπτου και των θεών της, ενώ στην αίθουσα «Η μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα» μαγικοί πάπυροι, μαντεία και ελευσίνια μυστήρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η Πυθία σε ξεναγεί στην αρχαία, ελληνική μαγεία. Τέλος, στο δωμάτιο «Οι μάγισσες της Σμύρνης» θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της Σμυρνιάς μάγισσας μέσα από βότανα, φίλτρα, ξόρκια και φυλαχτά.

Tip: Στο χώρο λειτουργεί, επίσης, καφετέρια (1ος όροφος) με προβλέψεις καφεμαντείας και χειρομαντείας (€20 έκαστη), κατάστημα με σουβενίρ και ενεργειακά προϊόντα όπως αρώματα και ημιπολύτιμοι λίθοι, βιβλιοθήκη καθώς και σχολή μεταφυσικής, αστρολογίας και μαντικής τέχνης.



Info
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-18.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-21.00
Τιμή εισιτηρίου: €10 (ολόκληρο), €7 (φοιτητικό, μαθητικό)
Διάρκεια ξενάγησης: 60'
Ιουλιανού 67, Αθήνα, τηλ. 2130 346459, 6980 308401
www.kismet-museum.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *