ροή ειδήσεων

Δεν θα κατασχεθούν τα σπίτια αυτών που το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο σπίτι


Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους Έλληνες η δήλωση του υπουργού Οικονομικών,...

Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως δεν θα κατασχεθούν τα σπίτια των δανειοληπτών που, κατά την κοπή της βασιλόπιτας, το φλουρί έπεσε στο σπίτι.


Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως θα ήταν ανήθικο να έχει πέσει το φλουρί στο σπίτι, και να μετά να σου πάρει το σπίτι η Τράπεζα.

«Πώς θα συνεχιστεί το πατροπαράδοτο έθιμο της βασιλόπιτας, αν οι Έλληνες μάθουν πως το φλουρί έπεσε στο σπίτι κάποιου και μετά του το πήραν;», αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά την ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσοι δανειολήπτες δεν είχαν αγοράσει βασιλόπιτα, έσπευσαν να αγοράσουν, για να σώσουν το σπίτι τους και να μην βρεθούν στον δρόμο.




Μάλιστα, μπροστά στον κίνδυνο να πέσει το φλουρί στον Χριστό, στον φτωχό, στον πατέρα ή σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, οι δανειολήπτες κόβουν ξεχωριστά κομμάτια για κάθε δωμάτιο του σπιτιού -και για την τουαλέτα-, ώστε να βεβαιωθούν πως το φλουρί θα πέσει οπωσδήποτε στο σπίτι και δεν τους το πάρει η Τράπεζα.

Για να σώσουν το σπίτι τους από την κατάσχεση, οι δανειολήπτες θα πρέπει να προσκομίσουν βίντεο που να αποδεικνύει πως το φλουρί έπεσε στο σπίτι, ενώ θα χρειάζονται ακόμα δυο μάρτυρες, ένα σχέδιο του σπιτιού και ένα σχέδιο της βασιλόπιτας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, θα δοθεί και μια δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες, αφού όσοι διανειολήπτες βουτήξουν στο νερό και πιάσουν τον σταυρό, ανήμερα τα Φώτα, θα γλιτώσουν το σπίτι τους από την κατάσχεση, αν και μπορεί να τα τινάξουν από πνευμονία.

Εν τω μεταξύ, κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί κόβουμε στη βασιλόπιτα κομμάτια για τον Χριστό, την Παναγία, το σπίτι και τον φτωχό, αφού αυτοί δεν τα τρώνε ποτέ, με αποτέλεσμα να τα τρώμε εμείς και να γινόμαστε τόφαλοι.


pitsirikos




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *