ροή ειδήσεων

Σπρέι υπόσχεται μπουγάδες και ρούχα χωρίς μικρόβια!


Μια νέα αντιμικροβιακή επεξεργασία δημιούργησαν αμερικανοί επιστήμονες που μπορεί...
να απαλλάξει από όλα τα είδη ένδυσης -ακόμα και από τις βρώμικες κάλτσες- οριστικά τα μικρόβια...



Το σπρέι που δημιούργησαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη ενδυμάτων και να δώσει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα μικροβίων, βακτηριδίων, μικροοργανισμών κ.τ.λ.

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες θα πωλείται σε χαμηλή τιμή και θα είναι ιδανικό για την προστασία των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των χώρων νοσοκομειακής υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα νοσοκομεία, κλινικές, εργαστήρια, ιατρεία κ.τ.λ.

Η νέα αυτή λύση μπορεί να εφαρμοστεί σε φυσικά και συνθετικά υφάσματα: όπως ρούχα, χαλιά, στο σπίτι, σε παπούτσια, ακόμη και σε πλαστικά.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στη Αμερικανική Χημική Κοινωνία και στο περιοδικό Applied Materials, ο Δρ. Τζέισον Λόκλιν και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν πως το τεχνητό αυτό σπρέι είναι ιδανικό ώστε να “σκοτώσει” ένα ευρύ φάσμα επικίνδυνων παθογόνων μικροβίων και βακτηριδίων για την δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού (λόγο επικαιρότητας) βακτηριδίου E. coli.

Σε δοκιμές του προϊόντος οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας μοναδικός ψεκασμός είναι αρκετός, ώστε να σταματήσει την ανάπτυξη των μικροβίων σε θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ο ένας και μοναδικός ψεκασμός είναι αρκετός και δεν αποβάλλεται από το σημείο, ακόμα κι αν το ρούχο πλυθεί σε υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο.

Σημαντικό επίτευγμα για τον ιατρικό τομέα
Αν και υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς, η κύρια εφαρμογή του αναμένεται να είναι στον τομέα της υγείας και περίθαλψης. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), περίπου ένας στους είκοσι νοσηλευόμενους ασθενείς σχετίζεται με λοιμώξεις.

Τα πιο επικίνδυνα σημεία ανάπτυξης μικροβίων είναι τα νοσοκομεία, τα ιατρικά εργαστήρια, καθώς και τα ρούχα που δεν πλένονται συχνά όπως τα παλτά, τα κοστούμια, οι στολές, οι ιατρικές μπλούζες κ.τ.λ.

“Τα ενδύματα και τα υλικά που δεν πλένονται συχνά, ιδιαίτερα σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε ξενοδοχεία, είναι ιδανικά σημεία για τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση πολλών επιβλαβών μικροοργανισμών”, τόνισε ο Δρ. Λόκλιν.

Οι άνθρωποι προσπαθούν επίσης να απαλλαγούν από επικίνδυνα μικρόβια στο σπίτι, ειδικά όταν πρόκειται για συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά αντικείμενα και παιδικά παιχνίδια. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα με αντιβακτηριακή δράση που όμως δεν είναι αποτελεσματικά.

Η πολύ απλή και αποτελεσματική τεχνολογία του σπρέι, το οποίο περιέχει ελάχιστη ποσότητα των χημικών ουσιών, είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Το τεχνολογικό αυτό προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο.

ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *