ροή ειδήσεων

Βιβλιάριο Υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους: Για ακόμα ένα χρόνο η εφαρμογή του μέτρου

Την παράταση για ένα ακόμα έτος, του δικαιώματος παροχής πλήρους
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους αλλά και για ανασφάλιστους ελευθέρους επαγγελματίες και μηχανικούς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, έως 12.000 ευρώ, προανήγγειλε την Πέμπτη (21/1), από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος.


Πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται ήδη και η ισχύς του, ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά, με τη διάταξη που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να παρέχει το ίδιο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από την 1η Μαρτίου 2016 και για άλλο ένα έτος. Η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης πρόθεσης της κυβέρνησης έγινε απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος, σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής των ΑνΕλ Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθεί μέριμνα και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν, ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα ενώ εκτίμησε στα 6 δισ. ευρώ τη "μαύρη τρύπα" από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Συνεχίζοντας ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος.

«Δεν μπορεί» είπε «να καταβάλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ».

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε τέλος στην επίθεση που δέχθηκε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του από "αγνώστους κουκουλοφόρους" και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *