ροή ειδήσεων

Το Καστελόριζο σε όλους τους χάρτες της Ε΄Δημοτικού!!


Είμαστε περήφανοι ως εκπαιδευτική ιστοσελίδα που καταφέραμε με την αρθρογραφία μας
να επανέλθουν, σε όλους τους χάρτες του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε” Δημοτικού, το Καστελόριζο και η Στρογγύλη.

Αξίζει να πούμε όλοι ένα μεγάλο μπράβο στον Νίκο Νικολόπουλο, τον βουλευτή Αχαίας που δείχνοντας εμπιστοσύνη στο άρθρο του greekteachers.gr (δείτε το κάνοντας κλικ εδώ) για τη μη απεικόνιση του Καστελόριζου σε όλους τους χάρτες της Γεωγραφίας της Ε’Δημοτικού, πήγε το θέμα στη Βουλή και τελικά, όπως είχε δεσμευθεί ο τότε Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, διορθώθηκαν όλοι οι χάρτες του σχολικού βιβλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δικαιολογήσει τότε την «εξαφάνιση» των νησιών μας στη Βουλή λέγοντας πως «η μη απεικόνιση του Καστελόριζου σε χάρτες του βιβλίου Γεωγραφίας της Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου οφειλόταν σε τεχνικές δυσκολίες στην απεικόνιση ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων»…
Σε γραπτή του απάντηση ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικολόπουλου ο οποίος αναφερόταν στην αποκάλυψη του greekteachers.gr, ο υπουργός Παιδείας είχε γνωστοποιήσει ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε ήδη δημιουργήσει και προτείνει νέα γραφικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το σύνολο των χαρτών, ώστε να απεικονίζονται τα δυο αυτά μικρά νησιά τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά σχολικά βιβλία. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε πράξη τη δέσμευσή τους και προχώρησε στη διόρθωση και επικαιροποίηση του βιβλίου.
Το βιβλίο της Ε’τάξης του Δημοτικού εκδόθηκε αρχικά το 2006 και στη μεγάλη πλειονότητα των χαρτών, δεκαοκτώ στον αριθμό, που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο, τόσο το Καστελόριζο όσο και το, μικρότερης έκτασης, νησί Στρογγύλη, εμφανίζονται ως προσθήκες υπό μεγέθυνση. Ωστόσο υπήρχουν οκτώ κυρίως θεματικοί χάρτες όπου δεν απεικονίζεται το Καστελόριζο λόγω τεχνικών δυσκολιών!!!



Δείτε εδώ την Ερώτηση του βουλευτή με αναφορά στο ρεπορτάζ του greekteachers.gr και εδώ την απάντηση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Η νέα αναθεωρημένη έκδοση του Υπουργείου είναι διαθέσιμη για όλους εδώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/1/16 19:39

    ......τεχνικές δυσκολίες στην απεικόνιση ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων»… όπως λέμε δηλαδή, την πήρε την σημαία ο αέρας!!!!!!! και να σκεφτείς οτι τον έχουμε στην βουλή αυτόν τον Λοβέρδο που τόλμησε να πει ότι λόγω "τεχνικών δυσκολιών" εξαφάνισαν πατρώα γη από τους χάρτες!!!! Γιατί σε πληρώνουμε τότε ρε ανίκανε?? για να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα και όχι να κάνεις διαπιστώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/16 19:41

    Να δούμε και με τις άλλες ανακρίβειες που διδάσκονται στα σχολικά βιβλία τι θα κάνετε, αλλά ξέχασα,....... δεν χρειάζεται να ανοίξουμε τα μάτια στους στραβούς, άλλωστε αυτό θέλουν και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *