ροή ειδήσεων

Καμία ενοικίαση ή πώληση σπιτιού χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό


Υποχρεωτικό και αδιαπραγμάτευτο είναι από τις αρχές του έτους το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για...


πωλήσεις - ενοικιάσεις κατοικιών.
Επομένως δεν θα πραγματοποιείται καμία πώληση ή μίσθωση ακινήτου εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό, το κόστος του οποίου ξεκινά από τα 150 ευρώ για τα διαμερίσματα και φθάνει τα 200 ευρώ για μονοκατοικίες. Μάλιστα τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 10.000 ευρώ για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.
Το ενεργειακό πιστοποιητικό θα εκδίδεται από ειδικό επιθεωρητή του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και το κατατάσσει σε ενεργειακή κατηγορία ( από Α+ έως Η), όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα το Έθνος.
Έτσι από 1η Ιανουαρίου 2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμα και για κτίσματα μικρότερα των 50 τετραγωνικών μέτρων όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται. Επιπλέον, τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων θα πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά κάθε τουλάχιστον πέντε έτη για συστήματα με λέβητες, συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος από 20kW έως και 100kW και τουλάχιστον κάθε δύο έτη για συστήματα με λέβητες άνω των 100 kW.
Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι με βάση το νέο νόμο 4342/2005, άρθρο 58, παράγραφος 3, καθίσταται υποχρεωτική από 1/1/2016 η αναγραφή του ΠΕΑ (πιστοποιητικό) στην ηλεκτρονική εφαρμογή των στοιχείων των νέων μισθώσεων ακινήτων, ενώ μέχρι τα τέλη του 2015 ήταν προαιρετική.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/1/16 14:50

    προσωπικα ειχα μια διαμαχη με εναν που μου ενικοιασε το σπιτι του,οτι δεν υπηρχε ουτε μια μοναδα θερμανσης σε ολους τους χωρους,αλλα και τα παραθυρα περασμενων δεκαετιων αφηναν το κρυο αλλα και τον αερα να παγωνει το σπιτι.Ενημερωθηκα για αυτο το μετρο και οταν τον ρωτησα μου το εδειξε σε χαρτι επικυρωμενο απο την εφορια οτι εχει μοναδες θερμανσης!!!Εφερε λοιπον ενα καλοριφερ.Εγω τι να το κανω?Να το μεταφερω απο δωματιο σε κουζινα και μπανιο καθε φορα που μετακινουμε στο ιδιο μου το σπιτι?Τον ξαναενοχλησα και του ειπα για τα παραθυρα που παιζανε 2 εκατοστα οταν ηταν κλειστα.Τιποτα.Ετσι και εγω,πηγα στην εφορια και μου ειπαν οτι ειναι γνησια η υπογραφη,αλλα μαλλον πρεπει να μπουνε μοναδες θερμανσης.Τελικα βρεθηκε οτι ηταν γνωστοι που απλα σφραγισαν το χαρτι για να εξυπηρετησουν αυτους και οχι εμας,που πηραμε δρομο.Στην ελλαδα ημαστε,ολοι εχουν γνωστους.Δεν προκητε ποτε να παμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *