ροή ειδήσεων

Τούρκικο ελικόπτερο στη νησίδα Ζουράφα!


Έστειλαν ελικόπτερο τους να πετάξει 180 μέτρα πάνω από τη νησίδα Ζουράφα (ή, αλλιώς, Λαδόξερα), σε μια κίνηση που προσομοιάζει με αποβατική ενέργεια, παραβιάζοντας τόσο το FIR Αθηνών όσο και τον εθνικό εναέριο χώρο.

Η πρόκληση σημειώθηκε στις 10.40 το πρωί, όταν τουρκικό ελικόπτερο S-70 πέταξε πάνω από την Ελληνική νησίδα, παραμένοντας επί 10 λεπτά (από τις 10.32 έως τις 10.42) εντός του FIR Αθηνών και του εναέριου χώρου.

Η υπέρπτηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών προκλήσεων στο Αιγαίο που έχει διαπράξει η Αγκυρα και περιλαμβάνουν από παράνομες και παράλογες δεσμεύσεις περιοχών με ΝΟΤΑΜ μέχρι μπαράζ παραβιάσεων τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει στοχοποιήσει τα δύο άκρα του FIR Αθηνών που συνδέονται με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Από τη μία η Ζουράφα, που αμφισβητούν επανειλημμένα, και από την άλλη το Καστελόριζο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν θέσει σε «πολιορκία», έχοντας δεσμεύσει νοτιοανατολικά της Ρόδου περιοχή για αεροναυτικά γυμνάσια.

Την περασμένη Τετάρτη, υπήρξαν συνολικά 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από οκτώ μαχητικά, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και δύο ελικόπτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ καταγράφηκε και μια σκληρή αερομαχία μεταξύ τουρκικών και Ελληνικών αεροσκαφών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *