ροή ειδήσεων

ΙΔΟΥ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Τι θα ισχύσει για ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες


Σε αγώνα ράλλυ έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει ελεύθερους
επαγγελματίες και επιστήμονες να αποδεχθούν την πρόταση για το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επιστημονικούς φορείς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υπουργός θα καταθέσει -με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης- νέα βελτιωμένη πρόταση, που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει σταδιακό διπλασιασμό των εισφορών τους σε βάθος τριετίας ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Μάλιστα, σε πρώτη φάση, η πρόταση φαίνεται να ικανοποιεί τους δικηγόρους.

Ειδικά για τους νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, στο υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών μετρούν το δημοσιονομικό κόστος του ενδεχόμενου να ισχύει στα πρώτα 3 έως 5 χρόνια της άσκησης δραστηριότητας το χαμηλό ασφάλιστρο των 93,76 ευρώ για σύνταξη και των 32,59 ευρώ για την υγεία (ελάχιστο εισόδημα 486,80 ευρώ, έναντι των 586,08 ευρώ).

Ως εδώ καλά. Τι γίνεται όμως με τους δανειστές; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Θεσμοί επισήμως δεν έχουν αποφανθεί για το ασφαλιστικό, ωστόσο, αυτο που διαρρέεται ότι έχει σοβαρές ελλείψεις. Η ατάκα «ζητήσαμε αγελάδα, μας δώσατε γάτα» είναι χαρακτηριστικά, αν και επισήμως δεν την ενστερνίζεται το ΔΝΤ. Άρα, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα ασφαλιστικό με τους εμπλεκόμενους φορείς, το οποίο οι Θεσμοί φαίνεται πως απορρίπτουν.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *