ροή ειδήσεων

Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να δηλητηριάσουν το νερό, λένε οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες


Επιθυμούν να διοχετεύσουν βακτήρια στο σύστημα ύδρευσης της Τουρκίας
- Σε επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές για την αποτροπή τέτοιων επιθέσεων...



Μετά τις φονικές επιθέσεις, το φόβο για χρήση χημικών και για σχέδιο ευρύτερου τρομοκρατικού «χτυπήματος», το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοιμάζει πλάνο για να διοχετεύσει δηλητηριώδεις ουσίες στο σύστημα ύδρευσης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να δηλητηριάσουν το νερό στη χώρα χρησιμοποιώντας βακτήρια, εκ των οποίων όσα προκαλούν τη λοιμώδη νόσο τουλαραιμία, που εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, όπως υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, αδυναμία, ναυτία, εμετός, διάρροια.

Την ίδια στιγμή, η έκθεση που υπογράφηκε από τον αναπληρωτή κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, Νουρουλάχ Νατζί Καλαντζί, αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει χρήση αερίου μουστάρδας, άνθρακα και χλωρίου, υλικά που εκλάπησαν από το συριακό καθεστώς, σε επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα φονικά σχέδια των τζιχαντιστών, στόχος είναι να δηλητηριαστεί το νερό στο σύστημα ύδρευσης, σε δεξαμενές νερού και σε άλλες πηγές ύδρευσης.

Όλα αυτά, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες τονίζουν πως οι ειδικοί σε θέματα υγείας στην Τουρκία δε διαθέτουν την απαραίτητη πληροφόρηση για περιπτώσεις τουλαραιμίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε Γερμανούς και Σοβιετικούς στρατιώτες.

Όπως επισημαίνει η τουρκική Zaman οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν το μικρόβιο στο πλαίσιο του προγράμματός τους για τα βιολογικά όπλα, αλλά τελικά αποφάσισαν να μην το συμπεριλάβουν.

Την ίδια ώρα, η έκθεση επισημαίνει πως το Ισλαμικό Κράτος επιθυμεί να εξαπλώσει και την πανούκλα στην Τουρκία, τονίζοντας πως το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης έχει ενισχύσει τις προσπάθειές του για να αποτρέψει ανάλογες επιθέσεις.

Πηγή:protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *