ροή ειδήσεων

Καταργείται η Αριστεία και στον στρατό!


Ρετσινιά για την Κυβέρνηση η «αριστεία» και στον Στρατό! Αυτό κατάγγειλε ο τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Τασούλας κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το στρατιωτικό προσωπικό και την θητεία...



Οι ισχυρές ενστάσεις του τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Τασούλα ασκήθηκαν ειδικά για το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου με το οποίο διευρύνονται οι κλίμακες βαθμολογίας του «Λίαν Καλώς» και του «Καλώς» στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές . Και μάλιστα αναδρομικά με βάθος 5-6 χρόνων!

Ένα «άνοιγμα», όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ που δεν είναι «τυπικό αλλά θα έχει και μεγάλο ουσιαστικό βάθος… , καθώς όπως εξήγησε στους μη μυημένους βουλευτές, ένα στέλεχος των ΕΔ για να έχει δικαίωμα να κριθεί σε θέσεις ανώτατου αξιωματικού, ή να υπηρετήσει σε θέσεις εξωτερικού (ΝΑΤΟ, Βρυξέλλες, στρατιωτικός ακόλουθος κ.λ.π) θα έπρεπε πρώτα να είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολέμου (ή τις άλλες αντίστοιχα παραγωγικές σχολές) με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» και άνω.

Με την διεύρυνση, όμως των κλιμάκων βαθμολόγησης που κάνει η κυβέρνηση, υποστήριξε ο «γαλάζιος» βουλευτής επιχειρείται μια «πολιτική κολακεία - “ υποχρεώση” σε όσους δεν κατάφεραν να έχουν καλές επιδόσεις…». Καταργείται η «αριστεία» και επέρχεται λογική ισοπέδωσης και στις τάξεις στον Στρατό , αλλά και « συντελείται μια διεύρυνση των δεξαμενών από όπου θα μπορεί να επιλέγονται στελέχη για τα ανώτατα αξιώματα των ΕΔ. Ετσι όπως σημείωσε και «στελέχη που μπορεί να μην είναι τόσο ικανά αλλά πολιτικά αρεστά να μπορούν να προάγονται και στην ανώτατες θέσεις των ΕΔ ».

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε στην ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου και ζήτησε να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο. Κριτική στο άρθρο 25 άσκησε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αύριο η ακρόαση φορέων στην Επιτροπή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/1/16 10:43

    διευρηνση των επιλογων επιχειρει η κυβερνηση,δηλαδη θα αρχισει τα βολεματα σε νατο βρυξελες και αλλα σαλονια με διπλους και τριπλους μισθους για να ελεγχει και τους καραβαναδες ανα πασα στιγμη.πανο ασε τα κολπα και ξεκινα τα οπλα!οργη λαου,βροντη θεου!στο κεφαλι θα σου ερθει πατατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *