ροή ειδήσεων

Cyber Alert: Έσωσε δύο γυναίκες που ήθελαν να αυτοκτονήσουν


Δύο απόπειρες αυτοκτονίας ενηλίκων απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT»...



Πρόκειται για δύο γυναίκες 52 και 39 χρόνων οι οποίες εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.

Στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» ενημερώθηκε από χρήστη του διαδικτύου, με e mail , ότι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με 52χρονη φίλη του, εκείνη εκδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Aμεσα αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν η 52χρονη και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό της. Μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις η γυναίκα εντοπίστηκε έγκαιρα και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο ενημερώθηκε από χρήστη του διαδικτύου, επίσης με e mail, ότι άλλος χρήστης εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, με ανάρτησή του σε λογαριασμό που διατηρούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.


Ακολούθησε κινητοποίηση και έρευνα για την ανεύρεση των στοιχείων του κατόχου, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου λογαριασμού, τα οποία ανήκαν σε γυναίκα 39 ετών. Αμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της γυναίκας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Και για τις δύο υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *