ροή ειδήσεων

Oι ξεχασμένοι ήρωες της Κύπρου του 1974 επιστρέφουν σε ελληνικό χώμα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Η Κρήτη θρηνεί τα παιδιά της που έπεσαν στο πεδίο των Μαχών και τα οστά τους επιστρέφουν στη Πατρίδα μετά απο 45 ολάκερα χρόνια …

Τιμή και δόξα στους νεκρούς Καταδρομείς μετά παιδιά της Κρήτης να...
αποχαιρετούν τους ήρωες με Μπαλωθιές όπως τους αρμόζει!

Τα λείψανα του λοχία Νικόλαου Καβροχωριανού από τον Ζαρό Ηρακλείου, που σκοτώθηκε μαζί με άλλους 32 αεροπόρους και καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε από φίλια πυρά στην επιχείρηση «Νίκη», παραδόθηκαν εχθές σε συγγενείς.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή κατά την οποία η Κυπριακή κυβέρνηση παρέδωσε τα λείψανα πεσόντων από την Ελλάδα, που υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά την περίοδο 1963-1965 και την τουρκική εισβολή του 1974 και θεωρούνταν αγνοούμενοι.




Ο Ήρωας καταδρομέας Καβροχωριανός Νικόλαος
Τα λείψανα, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εκταφών στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι του καταδρομέα Καβροχωριανού Νικόλαου, που σκοτώθηκε το 1974 από φίλια πυρά, λόγω λάθους καθώς και των Συγκαρόπουλου Νικόλαου, Λουκάκη Θεοφάνη, Τσιγκαρόπουλου Νικόλαου (ΕΛΔΥΚ), οι οποίοι χάθηκαν στις μάχες του 1974.

Επίσης, παραδόθηκαν τα λείψανα του Ηλία Σπηλιωτόπουλου, του Δημήτριου Τσούκα και του Ζαχαρία Καρδάρα, οι οποίοι χάθηκαν στις δικοινοτικές συγκρούσεις της περιόδου 1963-1965.



Στην Κύπρο παραβρέθηκαν συγγενείς των αγνοουμένων-πεσόντων για να παραστούν στην τελετή παράδοσης των λειψάνων, τα οποία σήμερα θα μεταφερθούν στην Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί τιμητική τελετή και στη συνέχεια τα λείψανα θα παραδοθούν στους συγγενείς για ενταφιασμό.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Μαρία Καλπουρτζή, δήλωσε ότι η τύχη των μισών και πλέον Ελλήνων αγνοουμένων- πεσόντων δεν έχει μέχρι τώρα διακριβωθεί (υπολογίζονται σε 73).

Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει επαναπατρισμός λειψάνων στην Ελλάδα, τα οποία από λάθος είχαν ταφεί στην Κύπρο με άλλη ταυτότητα.












flashnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *