ροή ειδήσεων

Κλείνει το περιοδικό Penthouse - Το τέλος μιας εποχής


Τον Οκτώβριο του 2015, το Playboy είχε ανακοινώσει πως θα "κόψει" τις γυμνές φωτογραφίσεις του και θα αλλάξει ύλη. Τον Ιανουάριο του 2016, ο βασικός ανταγωνιστής του, το Penthouse, αποφάσισε να σταματήσει τις έντυπες εκδόσεις και να παραμείνει στην αγορά, μέσα από την νέα, ψηφιακή του μορφή.

Μετά από 51 χρόνια κυκλοφορίας λοιπόν, το περιοδικό που ίδρυσε ο Bob Guccione, οριοθετεί το τέλος μιας εποχής. Επί της ουσίας, τα ανδρικά έντυπα περιοδικά του περίπτερου που απεικόνιζαν γυναικείο γυμνό σε συνδυασμό με lifestyle θέματα, εξαφανίζονται ή διαφοροποιούνται, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής. Ποιος άλλωστε αγοράζει πλέον περιοδικά σεξουαλικού ή σκανδαλιστικού περιεχομένου, την ώρα που η πορνογραφία κυκλοφορεί ελεύθερα σχεδόν στο διαδίκτυο;
Όπως ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα του Penthouse, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για τον τίτλο πριν φτάσουμε στην τελική, digital μορφή, ενώ τα γραφεία της εταιρείας θα μετακομίσουν από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιπες θυγατρικές εταιρείες της FriendFinder Networks.
Όπως αναφέρει το xbiz, τα μελλοντικά "τεύχη" του περιοδικού θα είναι διαθέσιμα μέσω συνδρομής για ψηφιακό downloand μέσω του PenthouseMagazine.com.
Το Penthouse ήταν στην ουσία το πρώτο έντυπο που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1960 με φωτογραφήσεις γυναικών στις οποίες απεικονίζονταν και τα γυναικεία γεννητικά όργανα, την εποχή που η σεξουαλική απελευθέρωση ξεκινούσε να κλιμακώνεται. Αργότερα ακολούθησαν εικονικές απεικονίσεις της σεξουαλικής πράξης χωρίς όμως να παρουσιάζεται η διείσδυση ή τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Τη δεκαετία του '90 παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν και το ανδρικό μόριο ακόμα και σε στύση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *