ροή ειδήσεων

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΟΔΟΥ 2016


Με συνεχείς συγκεντρώσεις η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Ρόδου,προετοιμάζει την κορυφαία για την περιοχή μας αθλητική εκδήλωση που

θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Το στήσιμο της νέας διαδρομής είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης, αφού σε αυτό εμπλέκονται αρκετοί, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών όλων των κατηγοριών.

Ως γνωστό, η διαδρομή φέτος θα είναι κυκλική με τους αθλητές του Μαραθωνίου

να καλύπτουν τα 42.195 μέτρα σε δύο γύρους μέσα από κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους, που θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Εκκίνηση Κέντρο Ρόδου δικαστήρια➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΑκτήΜιαούλη➢ΚάτωΠέτρες➢ΟδόςΚρητικά/Ιαλυσού➢Στροφή 1ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςοδούΙαλυσού/Κρητικάμετη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢ΟδόςΙαλυσού/Κρητικά➢ΚάτωΠέτρες➢ΑκτήΜιαούλη➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΟδόςΑυστραλίας➢Νέαπεριφεριακή Ρόδου ➢Στροφή 2ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςΝέαςπεριφεριακήςΡόδουμετηΛεωφόροΚαλιθέας➢ΝέαπεριφεριακήΡόδου➢ΟδόςΑυστραλίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢Μύλοι➢Στροφή 3ηστοελαφάκι➢ΜαρίναΜανδρακίου➢Κέντρο, ΠλατείαΕλευθερίας➢ Επανάληψη διαδρομής ➢Τερματισμός: ΚέντροΡόδου, ΠλατείαΕλευθερίας.

-Ώρα εκκίνησης τις8π.μ.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το χρονικό όριο τερματισμού για το Μαραθώνιο δρόμο είναι οι 6 ώρες, από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

-ΠΡΟΣΟΧΗ: Το χρονικό όριο διέλευσης στο 21 χλμ. είναι οι 3 ώρες από τη στιγμή που

θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

-ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με τον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο θα γίνουν παράλληλα στην ίδια διαδρομή και άλλοι τρεις αγώνες μικρότερων αποστάσεων και συγκεκριμένα:

Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10.000μ.και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Για να συμμετάσχει δρομέας στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2004 έως 2007.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Απριλίου 2016.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του αγώνα www.roadstorhodes.com ή να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών του δήμου Ρόδου, Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, 00302241035945.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.roadstorhodes.com

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax: 22410 30145 / Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

-Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βύρωνος 1, 85100 Ρόδος / Τηλέφωνα: 22410 30145

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, συνδιοργανώνει όλη τη γιορτή του κλασικού αθλητισμού στις 17 Απριλίου 2016 με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την Μ.Κ.Ο. <<ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ>> και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *