ροή ειδήσεων

Σχολικούς φύλακες ζητάει η Ένωση Γονέων Μαθητών μετά την άνανδρη επίθεση στον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου καταδικάζει την επίθεση εξωσχολικών σε βάρος του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου και δηλώνει τη συμπαράστασή του τόσο στον ίδιο, όσο και στη σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου.



Είναι προφανές πως η φύλαξη των σχολείων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών κτιρίων. Αποδεικνύεται πως οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σχολεία (χρήση αύλειων χώρων από ναρκομανείς, καταστροφές σε σχολικά κτίρια, επιθέσεις κλπ) που δεν μπορούν να λυθούν ούτε αποσπασματικά ούτε μεμονωμένα. Η λογική «ο καθένας το σχολείο του» ή «ας βοηθήσουν οι γονείς» είναι απαράδεκτη, δεν λύνει το πρόβλημα και μεταφέρει την ευθύνη σε λάθος πλάτες. Επιβάλλεται τώρα να διεκδικήσουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της φύλαξης σε όλα τα σχολεία με διορισμούς σχολικών φυλάκων .Κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει το μόνιμο προσωπικό του (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για σύγχρονα σχολεία, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα να αναγκαστούν από μας τους ίδιους, μέσα από τη συλλογική μας δράση και στάση, να σκύψουν στα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου. Να απαιτήσουμε την ολόπλευρη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Γιατί οι γονείς δεν υπάρχουν μόνο για να πληρώνουν φόρους, να σφίγγουν το ζωνάρι, να στερούνται και να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών, αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κράτους και θα το απαιτήσουμε χωρίς συμβιβασμούς!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραπάνου Ειρήνη

Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *