ροή ειδήσεων

Μήνυμα Μαξίμου από το Ιράν: «Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε 3 μήνες - Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε στους αγρότες»

Ανώτατη κυβερνητική πηγή δηλώνει από την Τεχεράνη:
«Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρείς μήνες»
- Ο κυβερνητικός παράγων επιτέθηκε στους αγρότες κατηγορώντας τους ότι είναι εγωιστές - Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει!
- Πρόεδρος της Βουλής: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών


Λάδι στην φωτιά του αγροτικού αλλά και τέλος στα σενάρια εκλογών συνιστούν όσα είπε ανώτατη κυβερνητική πηγή από την Τεχεράνη όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους η κυβερνητική πηγή είπε για το ενδεχόμενο εκλογών - το οποίο άνοιξε ο Πάνος Καμμένος - ότι «Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρείς μήνες».

Η ανώτατη κυβερνητική πηγή αναφερόμενη στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, η ίδια πηγή, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αυτοί δεν έχουν φωνή;» είπε χαρακτηριστικά.«Ειδικά τους αγρότες, πρόσθεσε, τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό», συνέχισε η ίδια πηγή, «το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».

Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, τόνισε επίσης.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ανησυχεί για το προσφυγικό, για την αξιολόγηση και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες... εκλογών

“Δεν είμαστε χομπίστες... εκλογών και δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο”. Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέρριψε τα σενάρια των πρόωρων εκλογών που τροφοδοτήθηκαν και τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
O Νίκος Βούτσης, επεσήμανε πως είναι πολύ πρόσφατη η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση που έχει μπροστά της το μεγάλο στοίχημα για το χρέος, ενώ όπως τόνισε οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στη RealNews έχουν γίνει στο πλαίσιο της “δημιουργικής συμμετοχής στον διάλογο…”


Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους αγρότες για να ανταποκριθούν και να προσέλθουν στην αυριανή προγραμματισμένη διακομματική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής. Χαρακτηριστικά είπε “περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι... δημοκρατικού διαλόγου, με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών. Είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά. Ο διάλογος μόνον να βοηθήσει μπορεί...”


Σε ότι αφορά το θέμα της συναίνεσης που επιδιώκεται για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ από την Διάσκεψη των Προέδρων είπε πως αύριο θα γίνει εκ νέου η συνεδρίαση όπου θα υπάρξει μια ύστατη προσπάθεια και εάν και πάλι αποβεί άκαρπη τότε θα πρέπει να προβεί η κυβέρνηση σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
ΝΔ: Ο ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης...

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής. “Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου”, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της που καταλήγει: “Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό - προσφυγικό, το επιβεβαιώνει”.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *