ροή ειδήσεων

Όλη η μαγεία της Καρπάθου σε ένα application (free download)


O Αντώνης Καρανικόλας αγαπάει υπερβολικά το νησί του. Και έφτιαξε με δύο φίλους του, το Karpathos Guide Mobile Application, ίσως τη καλύτερη εφαρμογή-τουριστικο οδηγό νησιού που έχουμε δει στην Ελλάδα.


O Έλληνας γκουρού του μάρκετινγκ Πήτερ Οικονομίδης, σχολιάζοντας την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, δήλωνε σε συνέντευξή του: «Ο καθένας μας πρέπει να είναι πρεσβευτής της Ελλάδας. Αυτό είναι μέσα στο DNA μας, αλλά ο κόσμος θέλει να του δείξουμε και κάτι καινούριο. Ποιοι είμαστε εμείς και τι προσφέρουμε». Κι επειδή κάποια πράγματα τελικά είναι καρμικά, ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή «έβγαινε στον αέρα» το Karpathos Guide Mobile Application , ένας πλήρης ταξιδιωτικός – τουριστικός οδηγός της Καρπάθου στην εύχρηστη μορφή μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet.



Πίσω από αυτή την έξυπνη ιδέα κρύβεται μια ομάδα τριών αγαπημένων φίλων, με καταγωγή από αυτό το όμορφο, πλην ελάχιστα προβεβλημένο νησί του Αιγαίου. Οι Αντώνης Καρανικόλας, Γιώργος Παχούλης και Νίκος Φαρμακίδης, που θεωρούν τους εαυτούς τους πάνω από όλα συνταξιδιώτες, μίλησαν για το καινούριο και πολλά υποσχόμενο project στην Popoganda.

Πως ξεκίνησε το Karpathos Guide Mobile Application;

H κύρια αιτία ήταν το ότι και οι τρείς λατρεύουμε τα ταξίδια. Κάπως έτσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τη δημιουργία ενός ταξιδιωτικού application για το νησί μας και αφότου πραγματοποιήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό μαζί, μοιραστήκαμε την ιδέα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο έλειπε από την Κάρπαθο, αλλά και ήταν και απαραίτητο καθώς είναι πολύ μεγάλη σε έκταση, με δεκάδες υπέροχες παραλίες και πολλά ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μέρη. Ο βασικός λόγος που δημιουργήσαμε την εφαρμογή αυτή είναι η αγάπη μας για το νησί και όχι κάποιο προσωπικό όφελος

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια υλοποίησής της;

Όπως σε κάθε εγχείρημα έτσι κι εδώ υπήρχαν κάποιες δυσκολίες, με κυριότερο το γεγονός ότι οι καταγραφές των επιχειρήσεων – συνεπώς και η καταχώρησή τους, έπρεπε να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς αποφασίσαμε μέσα στο χειμώνα ότι θα υλοποιούσαμε την ιδέα μας, ήταν αδύνατο να μπορέσουμε να μαζέψουμε το υλικό τέτοια εποχή. Πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά ακόμη και υλικό (όπως φωτογραφίες) από τις παραλίες μας, δεν μπορούσαμε να το συλλέξουμε τότε και έπρεπε να περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός, ο οποίος ιδίως εφέτος άργησε. Εκτός αυτού, το νησί είναι μεγάλο, έχει δεκάδες παραλίες, άλλες που δεν φτάνεις οδικώς, καθώς και επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του. Ήμασταν κάπως τυχεροί, διότι ως δραστήρια άτομα και λάτρεις της φωτογραφίας, είχαμε ήδη αρκετό υλικό αποθηκευμένο, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο, που να κάνει την καταχώρησή τους παιχνιδάκι.





Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Όσον αφορά στην εφαρμογή, η πλατφόρμα την οποία δημιουργήσαμε για να φτιάξουμε το Karpathos Guide Mobile Application μπορεί με μεγάλη ευκολία να χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία ανάλογων εφαρμογών για άλλα νησιά.

Ποιος ήταν ο αντίκτυπος του project στο κοινό;

Όταν άρχισε να μαθαίνει ο κόσμος το σκοπό μας, οι αντιδράσεις ήταν μόνο θετικές. Οι κάτοικοι συμμερίστηκαν την άποψή μας, πως μια τέτοια εφαρμογή έλειπε και θα βελτιώσει τον τομέα ‘‘τουρισμός’’. Τώρα, αν και λιγότερο από 24 ώρες που έχει διατεθεί το application στο κοινό, καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος πραγματικά θα την αγαπήσει.

Ποια συμβουλή θα θέλετε να δώσετε σε ανθρώπους που θα ήθελαν να καταπιαστούν με κάτι παρόμοιο;

Να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Αν κάποιος πέσει στην παγίδα απλά να φτιάξει κάτι, καταρχήν δε θα το απολαύσει και σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.



Το Karpathos Guide Mobile Application είναι μια εφαρμογή σωστά δομημένη και για αυτό απολύτως χρήσιμη στον σύγχρονο ταξιδιώτη ο οποίος, όταν οργανώνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό, «κατεβάζει» την εφαρμογή του τόπου που πρόκειται να ταξιδέψει. Περιλαμβάνει 9 κατηγορίες, μέσα στις οποίες υπάρχουν όλα τα παραδοσιακά πανηγύρια, όλες οι εκδηλώσεις, όλες οι δραστηριότητες (από καταδύσεις μέχρι και πεζοπορία σε μοναδικά μονοπάτια) και όλα τα αξιοθέατα. Το πιο χρηστικό κομμάτι της εφαρμογής είναι το “Near Me”. Ο χρήστης, μέσω αυτού, οδηγείται σε έναν χάρτη με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κοντά του, τα οποία μπορεί να φιλτράρει, ώστε να δει τις επιλογές του και να διαλέξει.

Κάτι αρχίζει να κινείται στον τουριστικό ορίζοντα. Κι όπως κεφάτα δηλώνουν οι δημιουργοί του: «Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *