ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Εκλεισε ο δήμαρχος τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων -Βουλιάζει το νησί


Ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Σαμψάκος, με αστυνομική συνοδεία, έκλεισε χθες το δημοτικό πολιτιστικό κέντρο το οποίο λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας των προσφύγων.

Η Αριάδνη Σπανάκη από την Υ.Α. που βρίσκεται στο νησί σχολίασε στο Κόκκινο, τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αφού διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες με τα χαρτιά τους, οι άνθρωποι παραμένουν στο νησί αφού καράβι έχει δύο φορές την εβδομάδα. Πολλοί από αυτούς δε, νοικιάζουν δωμάτια με δικά τους έξοδα. Ο συγκεκριμένος χώρος του πολιτιστικού κέντρου έχει μια χωρητικότητα από 80 ως 100 άτομα. Την προηγούμενη εβδομάδα, με τη μεγάλη άφιξη, είμασταν εκεί, προτεραιοποιήσαμε τα γυναικόπαιδα για να κοιμηθούν εντός και οι υπόλοιποι κοιμήθηκαν έξω. Eμείς, οι ΓΧΣ και εθελοντές που βρίσκονται εδώ, τους παρέχουμε κουβέρτες, sleeping bags κλπ.
Ο χώρος εξυπηρετούσε μια ανάγκη, δεν είναι ένα κέντρο με τις απαραίτητες προδιαγραφές, γι’ αυτό και είχαμε προτείνει και καταθέσει επανειλημμένα τις προτάσεις μας στο Δήμο. Μας υπέδειξαν κάποιους χώρους και κάναμε τις προτάσεις μας αναλόγως για να βρεθεί ένα οίκημα. Χθες ξαφνικά και απροειδοποίητα, χωρίς προηγούμενο συντονισμό, αφού τέλειωσε η «επιχείρηση εκκένωσης», μας ανακοινώθηκε ότι το Πολιτιστικό θα κλείσει ενώ υπάρχουν ακόμα κάποια γυναικόπαιδα στο νησί. Ρωτήσαμε τί πρόνοια ή πρόβλεψη υπάρχει. Δεν είχαμε καμία εξήγηση.

Έβγαλαν έξω τις πέντε γυναίκες με τα δώδεκα παιδιά, εμείς τους είδαμε να περιφέρονται έξω από το Λιμεναρχείο, χαμένες, αβοήθητες, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μία ηλικιωμένη και μία έγκυος ανάμεσά τους, τα παιδιά όλα κάτω των 5 ετών. Δεν τους εξήγησε κανείς τι συμβαίνει. Με δική μας μέριμνα και έξοδα του ΟΗΕ, καλύψαμε τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο για 1-2 ημέρες. Αυτό δεν είναι φυσικά μια πάγια κατάσταση…»



«…αυτές οι γυναίκες περιμένουν τους άνδρες τους από Τουρκία. Σημειωτέον, οι άνδρες ήταν μαζί τους, στην ίδια βάρκα, χωρίστηκαν στη θάλασσα, εξετάζουμε τις συνθήκες που έγινε αυτό, πώς επέστρεψαν Τουρκία, θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους, να μας πουν λεπτομερώς το τί έγινε…»

"Στο δικό μου τομέα, στα νησιά της Νότιας Δωδεκανήσου, εκεί που εντοπίζουμε την έλλειψη χώρου είναι Σύμη και Καστελλόριζο. Η Τήλος έχει φτιάξει το δικό της χώρο και δεν έχει πρόσφυγες από τον Οκτώβριο. Και αυτό είναι το αντεπιχείρημα για όσους λένε ότι αν φτιάξουν ένα χώρο θα το μάθουν οι πρόσφυγες και θα έρχονται».



iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *