ροή ειδήσεων

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας


Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα.


Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα με την έλευση χιλιάδων προσφύγων και τον εγκλωβισμό τους σε μία χώρα που τελεί ήδη υπό κατάσταση βαριάς οικονομικής κρίσης.

Οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο η τουρκική πλευρά συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση αυτής της κρίσης παραμένουν

Η τηλεδιάσκεψη Ομπάμα- Μέρκελ- Ολάντ- Κάμερον λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των νατοϊκών περιπολιών στο Αιγαίο είναι μεταξύ άλλων δηλωτική της ανησυχίας που εκπέμπεται από την αμερικανική πλευρά τόσο για την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης.

Παρότι δημοσίως τόσο το State Department όσο και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποφεύγουν να οξύνουν τους τόνους για τα όσα έπρεπε και δεν έχει κάνει η γειτονική μας χώρα, ωστόσο οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο η τουρκική πλευρά συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση αυτής της κρίσης παραμένουν.
Φοβούνται αποτυχία του ΝΑΤΟϊκού εγχειρήματος

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με εξίσου μεγάλη ανησυχία όμως και το ρήγμα που σημειώνεται στο εσωτερικό της Ευρώπης

Οι τουρκικές προσπάθειες για έμμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας επί του εθνικού της θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο, κάθε άλλο παρά αναιρούν τις επιφυλάξεις αυτές την ώρα που ούτε οι ΗΠΑ ούτε και η Ευρώπη θέλουν να δουν το νατοϊκό εγχείρημα να "τορπιλίζεται" από μία ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Γι' αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπάρακ Ομπάμα φέρεται να υπογράμμισε στους Ευρωπαϊους ηγέτες κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους, ότι η συνεργασία των δύο χωρών πρέπει να διασφαλιστεί και ότι "και οι δύο χώρες πρέπει να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση".

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με εξίσου μεγάλη ανησυχία όμως και το ρήγμα που σημειώνεται στο εσωτερικό της Ευρώπης μεταξύ Αυστρίας- Δυτικών Βαλκανίων και των λοιπών Ευρωπαίων. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αν η αμερικανική πολιτική ηγεσία επιχειρήσει τις επόμενες μέρες να στείλει ένα μήνυμα για την ανάγκη ενότητας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Όμως ανεξάρτητα των διαιρετικών τάσεων που επισκιάζουν την Γηραιά ήπειρο, η Αμερική εξακολουθεί να θεωρεί ότι το κλειδί για την επίλυση του προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία και την επιδιωκόμενη πολιτική επίλυση στην Συρία.

Αναγνωρίζεται πάντως ότι η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην Ελλάδα κινδυνεύει να καταλήξει σε αδιέξοδο, την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η χώρα καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα με μία κοινωνία που βράζει. Ωστόσο παραμένει ακόμα αναπάντητο ερωτηματικό για ποιον λόγο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζήτημα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/2/16 16:15

    otan xaidevate aytia!!!tosa xronia!!!tora ti perinete!!!emeis san laos θα ti vroyme ti akri!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *