ροή ειδήσεων

Ποια Δωδεκάνησα και ποια Λήμνο; - Ολα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ζήτησαν επίσημα οι Τούρκοι από το ΝΑΤΟ!



Θα μπορούσαμε να πούμε ότι "για άλλη μια φορά το pronews.gr επιβεβαιώθηκε κόντρασε κυβερνητικές και υπουργικές διαβεβαιώσεις" αλλά αυτή την φορά αναφορικά με το θέμα της εξαίρεσης της Δωδεκανήσου και της Λήμνου από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ κατά των λάθρο και των προσφύγων, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα:

Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από τις Βρυξέλλες στο pronews.gr η Τουρκία ζήτησε επίσημα να αναλάβει εξ ολοκλήρου την "προστασία" ττων νησιών, όχι μόνο της Λήμνου και των Δωδεκανήσων, αλλά ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου και το ΝΑΤΟ να περιοριστεί μόνο στην περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και δυτικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!

Οπως βλεπετε στην φωτό, ο 25ος Μεσημβρινός, τέμνει το Αιγαίο στην μέση.

Στην Ελλάδα επιτρέπουν δικαίωμα ερεύνης δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και στο ΝΑΤΟ μια στενή θαλάσσια λωρίδα ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού μέχρι μερικά μίλια ανατολικά των ακτών των νησιών του Α.Αιγαίου!

Προφανώς για να ελέγχει τα... δελφίνια και τις θαλάσσιες χελώνες!

Και η Τουρκία να ελέγχει ολόκληρη την διακίνηση από τα παράλια προς τα νησιά.

Και βέβαια να θέσει υπό de facto επιχειρησιακό έλεγχο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο από την Σαμοθράκη, μέχρι το Καστελόριζο!

Η απαίτηση, διατυπώθηκε χθες στην τετραμερή ΝΑΤΟ, Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας, από τον Τούρκο στρατιωτικό εκπρόσωπο, ο οποίος μάλιστα είπε επι λέξει τα εξής: "Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μία αποφαση που ακυρώνει τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού (σ.σ.: στο μέσον του Αιγαίου) είναι τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης. Αν θέλει το ΝΑΤΟ ας περιπολήσει μέχρι δυτικά των νησιών που βρίσκονται στα παράλιά μας"!

Και όταν του τέθηκε το ερώτημα, πώς αυτή η θέση εμφανίζεται τώρα, την στιγμή που ο Τούρκος πολιτικός επίτροπος του ΝΑΤΟ, είχε συμφωνήσει σε άλλο διακανονισμό αρμοδιοτήτων απάντησε αφοπλιστικά "Εγώ δεν μπορώ να συνηγορήσω στις μ....κίες που είπαν οι πολιτικοί"!

Η Αγκυρα κετύ κατέθεσαν στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ (SACEUR) έγγραφο με την συνθήκη των Παρισίων που αποστρατικοποιεί τα Δωδεκάνησα και την συνθήκη του 1914 για την Λύμνο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε σ'ενα κομβικό σημείο. Αύριο κανονικά θα αποφασίζονταν οι ζώνες επιχειρησιακής ευθύνης. Η Τουρκία ζήτησε για πρώτη φορά επίσημα την διαχείριση των νησιών του Α.Αιγαίου.

Ο υποουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, τώρα "τρέχει κι δεν φτάνει". Εστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γγ. του ΝΑΤΟ Γιενσ Στόλτενμπεργκ και το μεσημέρι θα μιλήσει με την Γερμανίδα υπουργό Αμυνας.

Η ιστορία λέει πώς ότι ζητάει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ το παίρνει. Π¨οσο μάλλον τώρα οου οι Γερμανοί "καίγονται". Θα το ζήσουμε και αυτό; Να δούμε το Ανατολικό Αιγαίο υπό τουρκικό έλεγχο και μάλιστα με την σφραγίδα του ΝΑΤΟ;

Πάντως το ΠΝ "για καλό και για κακό έχει βγάλει 11 πολεμικά στο Αιγαίο. Και θα βγάλει κι άλλα αν χρειαστεί...

pronews




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *