ροή ειδήσεων

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται και με τη σεξουαλική επαφή!


Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι νέες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών για τον ιό Ζίκα καθώς...



αξιωματούχοι του τομέα Υγείας του Ντάλας επιβεβαίωσαν πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω σεξουαλικής επαφής.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, καταγράφηκε περιστατικό όπου ο ασθενής μολύνθηκε έπειτα από ερωτική επαφή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο ασθενής βρίσκεται στο Τέξας και είχε σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο το οποίο είχε προσβληθεί από τον Ζίκα και πρόσφατα είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ από χώρα του εξωτερικού, στην οποία ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε ποια είναι η χώρα αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευμα των New York Times ανέφερε πως υπάρχουν δύο περιστατικά ανίχνευσης του ιού σε ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμιζε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί ο εν λόγω κίνδυνος.

Τι είναι ο ιός Ζίκα
Ο ιός Ζίκα έφτασε στην Βραζιλία το Μάιο και μέσα σε λίγους μήνες κρούσματα του ιού έχουν σημειωθεί σε 17 χώρες αναφέρει σε δημοσίευμα του το The Economist.
Ο Ζίκα μοιάζει με τον ιό που προκαλεί το δάγκειο πυρετό, και μεταδίδεται, όπως και ο δάγκειος πυρετός, με δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες. Πάντως, το 80% των ανθρώπων που προσβάλονται από τον ιό, δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματά του.
Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 2 ως 7 ημέρες. Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4-7 ημέρες. Η συσχέτιση του ιού Ζίκα με την εμφάνιση περιστατικών μικροκεφαλίας στη Βραζιλία και περιπτώσεων Guillain Barré στη Γαλλική Πολυνησία βρίσκεται υπό διερεύνηση. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *