ροή ειδήσεων

Από ποια απόσταση μπορούν να δουν τα νεογέννητα μωρά τους γονείς τους; Απίστευτο!

Από ποια απόσταση μπορεί να δει ένα μωρό την έκφραση του προσώπου σας;
Μπορεί οι περισσότεροι γονείς να προσεγγίζουν το μωρό τους στην κούνια και να του χαμογελούν, ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα νεογέννητα μωρά δεν μπορούν να δουν καθαρά σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 εκατοστών.


Τα αποτελέσματα της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Όσλο (Νορβηγία) και του αντίστοιχου της Ουψάλα (Σουηδία) έδειξαν ότι ένα νεογνό (δύο - τριών ημερών) έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί τις εκφράσεις του προσώπου μόνο σε απόσταση 12 ιντσών (30 εκατοστά). Αυτή είναι περίπου και η απόσταση μεταξύ της μητέρας και του μωρού, όταν το κρατά στην αγκαλιά της μετά την γέννα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όταν η απόσταση αυξήθηκε, δηλαδή, παραπάνω από 24 ίντσες (60 εκατοστά), τότε, το μωρό αντικρίζει μόνο μια θολή εικόνα.

Για τις ανάγκες του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν ένα βίντεο σε ενήλικες με εναλλαγές στις εκφράσεις των προσώπων, προσαρμόζοντας ανάλογα την απόσταση και το φίλτρο. Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν σωστά τις εκφράσεις του προσώπου σε τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις. Στα 120 εκατοστά, οι απαντήσεις ήταν εντελώς τυχαίες.

Στη συνέχεια, έδειξαν τα ίδια βίντεο σε νεογνά. Η αντίδρασή των μωρών εντάθηκε όταν η απόσταση των εικόνων μειώθηκε κάτω από 30 εκατοστά. Σύμφωνα με τον καθηγητή Svein Magnussen, τα νεογνά μπορούν να μιμηθούν τις εκφράσεις των ενηλίκων από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τι σημαίνει μια συγκεκριμένη έκφραση (θυμό, χαρά). Έτσι, εάν θέλετε ένα μωρό να σας δει καλύτερα,τότε, πρέπει να το προσεγγίζετε πιο κοντά.

Δείτε τη φωτό:








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *