ροή ειδήσεων

Δείτε πότε πέφτει Τσικνοπέμπτη και πότε Καθαρά Δευτέρα φέτος!

Η γιορτή των απανταχού… κρεατοφάγων πέφτει... για το 2016 την Πέμπτη 3 Μαρτίου. Η Καθαρά Δευτέρα συμβολίζει την καθαρότητα, καθώς είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, της μεγάλης νηστείας του Πάσχα, που διαρκεί 40 μέρες όσες και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Ονομάστηκε έτσι γιατί καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας όλες τις «αμαρτωλές» συνήθειες, συμπεριλαμβανομένων και των μη νηστίσιμων φαγητών, καθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό την ψυχή και το σώμα μας. Την Καθαρά

Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμά και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι κινητή γιορτή και πέφτει κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της 7ης εβδομάδας, δηλαδή 48 μέρες πριν το Ορθόδοξο Πάσχα. Το 2016 η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 14 Μαρτίου 2016.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/16 10:36

    ολα αυτα με τις κινητες γιορτες εχουν δημιουργηθει με προσταγη του Παπα στους ελληνες μασωνους το 1924 ημερομηνια οπου συνειπορευουμε τους καθολικους,αφηνοντας πισω μας παραδοση ορθοδοξιας 2χιλιαδω ετων για χαρη του παπα.Ηταν δε τοσο ισχυρο το προσταγμα οπου η δικαιοσυνη και το ελληνικο κρατος με τους εβραιομικτους-νοθους πολιτικους μας,ταχθηκαν υπερ του παπα και κατα της ορθοδοξιας,με αποτελεσμα αυτα που βλεπετε σημερα.Εχουν απομακρυνει και αποσυντονισει καθε ορθοδοξη προσπαθεια για ενοτητα,εχουν βαλει επισης χριστιανους να κυνηγανε χριστιανους που επιμεινανε στο παλιο ημερολογιο,εν αντιθεση με ολο το ορθοδοξο ανατολικο μπλοκ οπως ρωσια,ουκρανια,ρουμανια,βουλγαρια,σκοπια,αλεξανδρεια,σερβια,κλπ που παραμεινανε στις θεσεις της ορθοδοξιας,και τωρα πρεπει να υπολογιζουμε τι πασχα θα εχουν οι καθολικοι,κινητες δηθεν γιορτες οπως του Αι Γιωργη ενω ειναι 23 απριλιου τωρα πρεπει να περασει το πασχα και μετα,ενα μπαχαλο αποσυντονισμο και απομακρυνσης απο την ορθοδοξια.Θα μπορουσα να γραφω ατελειωτα με γεγονοτα,αλλα ειναι ανουσιο αφου οι περισσοτεροι απο εσας εχουν ασπαστει αυτο τον μπακαλιστικο τροπο πιστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *