ροή ειδήσεων

Ούτε οι παρατηρήσεις, ούτε η θεωρία, προβλέπουν κλιματοκαταστροφές


Μετά από 25 χρόνια προπαγάνδας (από το 1990), 7 χρόνια ύφεσης
(από το 2008) και 18 ή 19 χρόνια που δεν παρατηρείται καμία άνοδος παγκόσμιας θερμοκρασίας (από το 1996), μπορούμε να πούμε ότι:

Δεν υπάρχουν παρατηρήσεις ή μετρήσεις που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η αύξηση στην ανθρώπινη χρήση υδρογονανθράκων, ή η αύξηση στο ανθρωπογενές ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα προκαλούν ή προβλέπεται να προκαλέσουν δυσμενείς αλλαγές σε θερμοκρασίες, καιρούς, τοπία κλπ.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για περιβαλλοντικές καταστροφές, ακόμα κι αν συνεχίσει η παρούσα (τα τελευταία 200 χρόνια) τάση ανόδου της θερμοκρασίας. Η Γη έχει υπάρξει πολύ πιο θερμή τα τελευταία 3.000 χρόνια, χωρίς κάποιες καταστροφικές συνέπειες. Οι πιο ζεστοί καιροί ευνοούν τις καλλιεργητικές περιόδους και βελτιώνουν την δυνατότητα επιβίωσης σε πιο ψυχρές περιοχές.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη και όχι λιγότερη ενέργεια για να ξεφύγει από την φτώχεια. Ο πιο πρακτικός, οικονομικός, και περιβαλλοντικά αποδεκτός τρόπος παραγωγής ενέργειας εξακολουθεί να είναι τα ορυκτά καύσιμα και η πυρηνική ενέργεια.

Η αύξηση (και η ανθρωπογενής αύξηση) του ατμοσφαιρικού CO2 όχι μόνο εμφανίζεται να βλάπτει, αλλά συνεπάγεται περισσότερη βλάστηση σε ξηρές περιοχές και περισσότερη ζωή.

Μπορώ, τώρα, να σκεφτώ 10 ή 100 λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνουμε πιο φτωχοί, ή πρέπει να μην καταναλώνουμε αλλά κανένας δεν έχει σχέση με κανένα "κλίμα" και καμία "κλιματική αλλαγή".

Υπάρχουν οι "κλιματολόγοι" που ασχολούνται με τον ...καιρό, και υπάρχει η Φυσική. Προκύπτει, από την Φυσική, ότι το ατμοσφαιρικό CO2 μπορεί, πράγματι, να "παγιδεύσει" μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά σε αντίθεση από το παραμύθι που σερβίρεται, την επανεκπέμπει, προς τα "έξω", προς το πιο κρύο ...υπερπέραν, και όχι προς την πιο ζεστή επιφάνεια της Γης. Αυτό δεν είναι μόνο 100% θεωρητικά σωστό, αλλά είναι αυτό που έχει μετρηθεί από δορυφόρους. Το ατμοσφαιρικό CO2 είναι αυτό που βοηθάει στο κρυώσει η ατμόσφαιρα, αφού αυτό απορροφά την όποια θερμότητα από άλλα ατμοσφαιρικά αέρια, και την επανεκπέμπει. Και, ό,τι κάνει το CO2, το κάνουν σε πολλαπλή κλίμακα οι υδρατμοί. Το CO2 και τα άλλα λεγόμενα "αέρια του θερμοκηπίου" παγιδεύουν θερμότητα αλλά και την επανεκπέμπουν (με ρυθμό που είναι αναλογικός με την αύξηση της θερμοκρασίας στην τετάρτη δύναμη, ή Τ^4). Και αυτό που προκύπτει από την Φυσική, είναι αυτό που παρατηρείται. Αυτό που λένε οι κλιματολαγνικές θεωρίες δεν παρατηρείται.

Κι αν η Φυσική απορρόφησης και μετάδοσης της θερμότητας από αέρια είναι δυσνόητη, οι μετρήσεις και οι εκτιμήσεις του παρελθόντος δεν αφήνουν αμφιβολίες:






Ή, αν προτιμάτε να πάτε πιο πίσω, 500.000.000 χρόνια, θυμηθείτε: Τα περί μελλοντικής θέρμανσης, αν συμβεί, βασίζονται σε μοντέλα που δεν έχουν καταφέρει να προβλέψουν τα ήδη γνωστά τελευταία χρόνια...





Αν σας αφήνει η φτώχεια και οι χαμένες προσδοκίες, απολαύστε την ήπια μεσοπαγετώδη που διανύουμε -- εκτός εάν πιστεύετε ότι η φτώχεια σώζει τον ...Πλανήτη.

http://www.oism.org/pproject/GWReview_OISM300.pdf
http://www.earth-climate.com/
http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm#An overview to get things into perspective


http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *