ροή ειδήσεων

Οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ καταγγέλλουν υποβάθμιση των τουριστικών σχολών


Ως Σύλλογος Σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου) νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε την απροκάλυπτη προσπάθεια υποβάθμισης των δημοσίων τουριστικών σχολών αρχής γενομένης από την δική μας.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 οι θέσεις των ωρομισθίων καλυφθήκαν 8 Ιανουαρίου ενώ το έτος έχει ξεκινήσει από 26 Οκτωβρίου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χειμερινό εξάμηνο να πάρει παράταση συμπιέζοντας τόσο το εαρινό όσο και τις περιόδους ξεκούρασης
των σπουδαστών, που αν λάβει υπόψιν του κάνεις τους 3 μήνες πρακτικής άσκησης που μεσολαβούν ανάμεσα στα σπουδαστικά
έτη, η ξεκούραση είναι πολύτιμη για τους σπουδαστές.
Συγγράμματα δεν έχουν λάβει επίσημα οι σπουδαστές εδώ και τρία χρόνια.
Σίτιση και στέγαση δεν παρέχεται σε κανέναν σπουδαστή και τα εργαστήρια της σχολής παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια πλην
ελαχίστων εξαιρέσεων όπως τα εργαστήρια της υποδοχής, της τήρησης λογαριασμών πελατών, της μηχανοργάνωσης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία λειτουργούν λόγω προσωπικής μέριμνας των καθηγητών. Επίσης λόγω ελλείψεων στο προσωπικό καθαρισμού της σχολής η υγιεινή του χώρου είναι ελλιπής.
Στους σπουδαστές δεν δίνεται πάσο με αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση στις μετακινήσεις.
Πρόσφατα έγινε γνωστή η πρόθεση περαιτέρω μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολής, το οποίο αποτελείται από 10
ωρομίσθιους και 4 μόνιμους καθηγητές, αριθμός που είναι ήδη ανεπαρκής.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με αιχμή στο σχεδιασμό τους την πλήρη υποβάθμιση των δημοσίων τουριστικών σχολών, ευνοώντας την ανάπτυξη ιδιωτικών ΙΕΚ που θα τις αντικαταστήσουν. Μετατρέπουν τις σχολές μας σε ένα φυτώριο για πάμφθηνα εργατικά χεριά κατά την διάρκεια της φοίτησης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών τόσο της εκάστοτε περιοχής όσο και πανελλαδικά.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως σε έναν κλάδο που σταθερά βρίσκεται σε ανάπτυξη οι σχολές που αφορούν τον κλάδο αυτό να
βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση και η πρακτική των σπουδαστών να αμείβεται με το ευτελές ποσό των 307 ευρώ τον μήνα.
Σαν Σύλλογος Σπουδαστών νιώθουμε πως είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα δικαιώματα όλων των σπουδαστών της σχολής.
Για αυτό διεκδικούμε:
 Σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές.
 Άμεση παροχή συγγραμμάτων σε όλους του σπουδαστές της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου καθώς και της Α.Σ.Τ.Ε. Κρήτης.
 Άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών των τουριστικών σχολών.
 Άμεση επανεκκίνηση λειτουργίας όλων των εργαστηρίων.
 Άμεση έκδοση φοιτητικού πάσου σε όλους τους σπουδαστές.
 Καλύτερες συνθήκες πρακτικής άσκησης.
 Πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαρισμού της σχολής.
Email: syllogos.spoudastwn.aster@gmail.com
ΨΥΛΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6955456526
ΜΟΥΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 695535643

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/2/16 23:52

    ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 59 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/16 00:03

    Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή σχολή στα πρότυπα της αντίστοιχης ξενοδοχειακής σχολής της Λοζάνης.

    Η ΑΣΤΕΡ ιδρύθηκε σε μια εποχή με απόλυτο κενό στο τομέα της ανώτερης ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και από την άποψη αυτή ήρθε να καλύψει το έλλειμμα σε στελεχικό δυναμικό της ελληνικής ξενοδοχίας που βρίσκονταν στα πρώτα βήματα της ανάπτυξής της.

    Μαζί με την ΑΣΤΕΑΝ είναι οι δύο Ανώτερες Σχολές που λειτουργούν στην Ελλάδα και ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού. Η συμβολή των αποφοίτων της ΑΣΤΕΡ από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ήταν πολύ σημαντική στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όχι μόνο γιατί στελέχωσαν τα ξενοδοχεία με επαγγελματικά καταρτισμένα διευθυντικό προσωπικό, αλλά και άλλες τουριστικές δραστηριότητες και όχι μόνο αφού απόφοιτοι της στελέχωσαν τα τουριστικά τμήματα των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων και αρκετοί κατέλαβαν ακόμα και πανεπιστημιακές θέσεις σε ελληνικά και ξένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ με την επαγγελματική τους κατάρτιση κατέκτησαν την εμπιστοσύνη του ξενοδοχειακού κλάδου με αποτέλεσμα να προτιμούνται έναντι άλλων αποφοίτων, όπως μαρτυρεί το γεγονός ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν στελεχωθεί και διευθύνονται από αποφοίτους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/16 09:50

    Δυστυχώς οι ξενοδόχοι το μόνο που τους νοιάζει είναι πως πάνε οι κρατήσεις τους. Ούτε για το περιβάλλον νοιάζονται, ούτε για την εικόνα της Ρόδου. Οσο για την παιδεία ........ "αν θες να υποδουλώσεις ή να καταστρέψεις ένα κράτος, "σκότωσε" την παιδεία του. Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/16 14:38

    καταρχας οι φοιτητες της δεν ασχολουνται με τιποτα, μονο για παρτυ στο boutique και για κανα πανο εξω απο ενα κρυφο μπαλκονι της σχολης και τελος, ζητανε καθαριοτητα της σχολης ενω θα μπορουσαν οι ιδιοι να το κανουν με βαρδιες και ομαδες, ολοι κραζουν τον διευθυντη που δεν κανει τιποτα πισω απο την πλατη του αλλα οταν ερχονται face to face ολοι κανουν την παλαβη, 3 μηνες χωρις καθηγητες δεν κανανε τιποτα, τωρα που ηρθαν οι καθηγητες θελουν να κανουν καταληψεις, πορειες και δεν ξερω και εγω τι αλλο θα φανταστουν. Η σχολη θελει αμεση απολυση ολων των εμπλεκομενων και επαναπροσληψη με αξιοκρατικες διαδικασιες στελεχων και καθηγητων με πτυχια σωστα. Ουτε πλαστα, ουτε χαμηλης βαθμιδας. Σταματηστε να κλαιγεστε και καντε κατι πρωτα εσεις οι φοιτητες για εσας και μετα απαιτηστε οτι σας λειπει. Να εχετε το θαρρος της γνωμης σας και οχι να κρυβεστε πισω απο πηγαδακια και οταν ερχονται τα δυσκολα να κανετε τις παπιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/16 15:19

    και τι θες να νοιαζει τους ξενοδοχους; αν θα τελειωσεις εσυ τις σπουδες σου; ξερεις ποσα εκατομμυρια φοροι καλουνται καθε χρονο να πληρωσουν; αυτα δεν ειναι αρκετα για την παιδεια; το θεμα δεν ειναι τι κανουν οι αλλοι για εσας, το θεμα ειναι ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. Σταματηστε να ριχνετε το φταιξιμο παντου και να περιμενετε σωτηρες δεξια και αριστερα. Αλλαξτε τον εαυτο σας και την συμπεριφορα σας γενικα προς το καλυτερο, σοβαρευτειτε και αποκτειστε cojones να πειτε σε αυτους που πρεπει αυτα που πραγματικα πιστευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *