ροή ειδήσεων

Πρόκληση από την Τουρκία την ώρα της τραγωδίας – Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα!


Με NOTAM η Τουρκία αμφισβητεί την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων πιλότων, με τις πληροφορίες δυστυχώς να αναφέρουν ότι είναι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες είχαν αποκρούσει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ
Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (περιοχή ανατολικά Μεγίστης).
Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των έξι δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/16 13:36

    ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΙΛΑΤΕ?ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΣΤΟΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ,ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.ΤΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ.ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΝΟΤΑΜ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ,ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ,ΚΛΠ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΛΒΑΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/16 13:37

    MAS DOYLEBETE TIXEO PALI TO PERISTATIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *