ροή ειδήσεων

Ανακλήθηκε η 'καρατόμηση' του Μ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Πάρθηκε πίσω η απόφαση για μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη. Παραμένει στη θέση του, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το Συμβούλιο των Κρίσεων αποφάσισε να κάνει δεκτή την προσφυγή του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη και να ανακαλέσει τη μετακίνηση του.



Η ανάκληση ανακοινώθηκε, στο τέλος της ανακοίνωσης για τις μετακινήσεις των Ταξιάρχων.

"Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, με απόφαση που υπεγράφη από τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο κ. Σφακιανάκης μετακινήθηκε ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Την απόφαση απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπερασπίστηκε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, καταλογίζοντας στον κ. Σφακιανάκη ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν στις δημόσιες σχέσεις.

«Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις» είπε ο κ. Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός αντέκρουσε, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που χαρακτήρισε «ακατάληπτο ανοσιούργημα» την απομάκρυνση Σφακιανάκη. «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε» είπε στον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ ο κ. Τόσκας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρηση επηρεασμού των κρίσεων της Αστυνομίας. «Το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Τόσκας. «Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει;» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για το γεγονός ότι ο κ. Σφακιανάκης παρέμενε επί 20 χρόνια στην ίδια θέση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ υπερασπίστηκε αναφανδόν τον κ. Σφακιανάκη υποστηρίζοντας ότι έχει καταξιωθεί «στο αστυνομικό σώμα, την κοινωνία και σε διεθνές επίπεδο». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι την απομάκρυνση Σφακιανάκη ζήτησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *