ροή ειδήσεων

Γιατί δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο κάθε μέρα


Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο μέσα στην ημέρα. Παρόλα αυτά, νέα έρευνα δείχνει ότι το καθημερινό μπάνιο δεν κάνει... και τόσο καλό



Ένα μπάνιο την ημέρα, σίγουρα δεν κάνει πέρα τον κόσμο που στέκεται ή εργάζεται δίπλα μας. Και πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο ή ένα ντους σε καθημερινή βάση.



Έλα όμως που νέα έρευνα δείχνει πως το καθημερινό πλύσιμο του κορμιού μας, δεν κάνει τελικά και τόσο καλό όσο νομίζαμε!

Ο Dr. Casey Carlos από την Ιατρική Σχολή του San Diego ισχυρίζεται πως το να κάνεις μπάνιο σε καθημερινή βάση, ιδίως με καυτό νερό, μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου. Όπως τονίζει, το καθημερινό μπάνιο κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή, ευαίσθητη και απομακρύνει από το δέρμα όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα και βοηθούν στην ανάπλαση του.

"Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μικρά μωρά και τα παιδιά τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα" αναφέρει ο Dr. Casey Carlos στην μελέτη του.

Ιδανικά λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα δερματολογικά ζητήματα, θα πρέπει να πλενόμαστε ανά δύο με τρεις ημέρες. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί, σύμφωνα με τις συμβουλές του Dr., μπορούμε να πλένουμε το σώμα μας με μια υγρή πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρούνται τα βακτήρια, από τα σημεία που συσσωρεύονται.

Σημειώνεται βέβαια πως επιβάλλεται η καθημερινή αλλαγή εσωρούχων, καθώς αυτά είναι που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια και το λίπος που αποβάλλει ο οργανισμός.

Όπως τονίζεται μάλιστα, η βιομηχανία της διαφήμισης όπως εκτινάχθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συντέλεσε στο να θεωρήσουμε πως το καθημερινό πλύσιμο είναι και το πρέπον. Γιατί; Μα γιατί οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και απορρυπαντικών, στοχεύοντας περισσότερο στο γυναικείο κοινό, κυκλοφόρησαν ορισμένες εξαιρετικά εύστοχες διαφημίσεις, μέσω των οποίων περνούσαν ουσιαστικό το μήνυμα ότι "αν δεν κάνετε καθημερινά μπάνιο, δεν θα προσελκύετε τους άνδρες".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *