ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα ΝΔ - Έκπληξη στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών


Σαφές προβάδισμα 6,5% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Εκτός Βουλής μένει το Ποτάμι που συγκεντρώνει 2%, όσο και η Λαϊκή Ενότητα.

Σε περίπτωση απώλειας πλειοψηφίας στη Βουλή, το 42% προκρίνει ως καλύτερη λύση τηνοικουμενική κυβέρνηση με άλλο πρόσωπο, το 25,5% ζητεί την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο και το 22% θέλει εκλογές.

Την ίδια ώρα, το 80,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να μας βγάλει από το μνημόνιο, το 11,5% θεωρεί πως θα τα καταφέρει, και το 3% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα βγάλει την τετραετία.

Κάτω από τη βάση βαθμολογεί την κυβέρνηση το 87% των ερωτηθέντων, την ώρα που μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης με 27% θετικές, απόψεις, και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25,5%, ο Αλέξης Τσίπρας με 23%, οΔημήτρης Κουτσούμπας με 17,5%, η Φώφη Γεννηματά με 14%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 13%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 5%.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 53% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό, την ώρα που το 34% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Ως προς την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το 53,5% τη θεωρεί αρνητική εξέλιξη, ενώ το 34% θετική.

Ως προς τις αντιδράσεις των αγροτών στο ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις τους, το 54% τις θεωρεί δίκαιες, αλλά εκτιμά πως δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους. Το 24,5% τις θεωρεί δίκαιες και συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων, ενώ το 17,5% εκτιμά πως η αντίδραση των αγροτών ήταν άδικη.

Συνολικότερα ως προς το ασφαλιστικό το 67% θεωρεί πως η πρόταση της κυβέρνησης βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 19% προς τη σωστή, ενώ το 8,5% απαντά πως δεν είναι ενήμερο.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/2/16 21:23

    Είμαστε στο κράτος των ψεκασμένων...... πριν δύο χρόνια μαυρίσαμε την ΝΔ - ΠΑΣΟΚ & ΣΙΑ για την μίζες, απάτες και την γερμανοδουλοπρέπειά τους. Σήμερα πάλι μαυρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ για τις απάτες, ψέματα, βολέματα και ανικανότητά του και ξαναψηφίζουμε τους ίδιους απατεώνες και γερμανοτσολιάδες που πριν από 2 χρόνια μαυρίσαμε!!!!!!!!!! Και μετά ρε πρόβατα περιμένετε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά με τα μυαλά αυτά;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *