ροή ειδήσεων

Έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Π. Φύσσα


Ελεύθερος παρόλο που ομολόγησε

Αθήνα: Οξύτατες πολιτικές, νομικές και κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί η αναμενόμενη, λόγω παρελεύσεως του ανώτατου επιτρεπόμενου δια του νόμου στην Ελλάδα ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών, αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για την δολοφονία του μουσικού και ακτιβιστή κατά του φασισμού Παύλου Φύσσα, του στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος, 45 ετών και απασχολούμενος περιστασιακά σε διάφορες εργασίες, έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση του δολοφονηθέντος, κατόπιν εντολών από την εν λόγω παράταξη η οποία, βάσει του κατηγορητηρίου, περιγράφεται ως εγκληματική οργάνωση.

Οι δικαστικές αρχές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνθήκες έγκαιρης ολοκλήρωσης της δίκης, που είναι γνωστή ως «δίκη της Χρυσής Αυγής», αφού σε αυτήν, εκτός από τον Ρουπακιά, είναι κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων 69 ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, και όλοι οι βουλευτές που συγκροτούσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ρουπακιάς θα αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνει 30 μήνες στη φυλακή χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Προφυλακίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, δύο μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε βάρος του όμως εκδόθηκε τότε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο είχε ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες, που άρχισαν να "μετρούν" μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, στον Πειραιά.

Προβλέπεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα του κατηγορουμένου, κατ’ οίκον περιορισμός του υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, και με δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβαση του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Τα ίδια και τα ίδια συμβαίνουν, το γνωρίζαμε ότι θα βγει κάποια στιγμή. Θα έπρεπε να είχε δικαστεί και ο ίδιος και οι υπόλοιποι. Εμείς έχουμε καταδικαστεί σε θάνατο όχι αυτός . Αυτός γυαλίζει τα παπούτσια του και περιμένει να βγει από τη φυλακή», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Φύσσας.

«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Όπως εξελίχθηκε, ήταν αναμενόμενη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο, και τελευταίος έρχεται ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και επέμειναν στην αποχή των δικηγόρων, παράλογα και χωρίς καμία λογική», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην απεργία διαρκείας των δικηγόρων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαραγκός τόνισε ακόμα ότι από εδώ και στο εξής ο Ρουπακιάς «καθίσταται δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του», αναμένει ότι η υπόθεση «θα συνεχίσει να εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», και θύμισε ότι μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί μόνο 15-17 από τους συνολικά περίπου 140 μάρτυρες.

Έγκυροι νομικοί κύκλοι της Αθήνας σημειώνουν ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει, αν δεν είχε ενωθεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής άρχισε τον περασμένο Μάιο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, με ανακοίνωσή τους θυμίζουν τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και της δικαστικής ιεραρχίας, διότι επέλεξαν να γίνει η δίκη σε αίθουσα, και απέρριψαν αίτημα της δικαστού κας. Λεπενιώτη να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη αίθουσα όπου η έδρα να ασχολείται αποκλειστικά με αυτήν.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης που, όπως λέει, έδειξε ολιγωρία για το θέμα του τόπου διεξαγωγής της δίκης και δεν ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών της.

«Οι πολίτες όμως περιμένουν απαντήσεις τόσο για το θέμα της δολοφονίας Φύσσα, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα που συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ορθής και ταχείας απονομής δικαιοσύνης αλλά και ζήτημα Δημοκρατίας», προσθέτει.

«Κάτι πάει πολύ λάθος σε μία χώρα που δεν προλαβαίνει να δικάσει τον Ρουπακιά και τον αποφυλακίζει. Μόνο αυτό», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, του οποίου ο πατέρας του Παύλος, δημοσιογράφος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 από τους τρομοκράτες της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/2/16 18:37

    Εμεινε προφυλακισμένος γιά 30 μήνες,18 γιά ανθρωποκτονία + 12 γιά
    συμμετοχή του σέ εγκληματική οργάνωση..,.
    Ο βλάκας σαμαράς προσπάθησε νά συνδέσει τό έγκλημα μέ τή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
    πιστεύοντας ότι ή νδ θά έπαιρνε τίς ψήφους τής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    Αν ο φύσσας είχε παραπεμφθεί μόνον γιά τήν ανθρωποκτονία,ή δίκη θά
    είχε τελειώσει,ενώ τώρα πού δέν αποδεικνύεται ότι δόθηκε εντολή γιά
    τό φόνο,ή δίκη,όταν από χρόνια τελειώσει,θά καταδικάσει μόνον τό
    φύσσα,γιά τό φόνο σέ περίπου 5 χρόνια φυλάκιση,από τά οποία έχει
    ήδη εκτίσει τά 2,5 χρόνια...γελοιότητες τού σάπιου πολιτικού
    συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *