ροή ειδήσεων

ΛΕΡΟΣ: Βρέφος γεννήθηκε νεκρό απουσία μαιευτήρα!


Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λέρου με τη θλιβερή είδηση γέννησης νεκρού βρέφους στο νοσοκομείο του νησιού, απουσία γυναικολόγου - μαιευτήρα!


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα (26-2-2016), 23χρονη εγκυμονούσα έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο της Λέρου με έντονους πόνους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έκανε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διακομιδή της 23χρονης σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο μοναδικός μαιευτήρας του νοσοκομείου Λέρου έλειπε με κανονική άδεια και δεν είχε αντικατασταθεί από άλλον γιατρό.

Λίγο αργότερα από την εισαγωγή της στην κλινική, η άτυχη 23χρονη γέννησε με φυσιολογικό τοκετό. Δυστυχώς, το ιατρικό προσωπικό που παρακολουθούσε την 23χρονη κοπέλα, διαπίστωσε ότι το μωρό γεννήθηκε χωρίς σημάδια ζωής...

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκτελών χρέη διοικητή, ιατρό κ. Νικήτα Ταχλιαμπούρη, μας εξήγησε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Λέρου είχε ενημερώσει αρμοδίως τη 2η Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ για την άδεια του μαιευτήρα, αλλά δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς 2ης Υ.ΠΕ ώστε να σταλεί αντικαταστάτης γιατρός!..

Η απουσία μαιευτήρα σε ένα νησιωτικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί άνω των 12.000 κατοίκων (μαζί με τα γύρω νησιά) καθώς και πολλών μεταναστών, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την 2η Υ.ΠΕ. και το υπουργείο Υγείας.

lerosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *