ροή ειδήσεων

Κι όμως! Ο τρόπος που ντύνεστε μπορεί να σας εμποδίσει να βρείτε δουλειά


Μπορεί ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανιστείτε -ενδυματολογικά και όχι μόνο- στο ραντεβού για μία θέση εργασίας να αποδειχθεί η αιτία που χάσατε τη δουλειά των ονείρων σας;...



Δεν είναι ανάγκη να το σκεφτείτε πολύ: η απάντηση είναι «ναι», ακόμη και εάν διαθέτετε ένα άψογο προσωπικό στυλ ντυσίματος το οποίο υποστηρίζεται και ως προσωπικότητα. Το μεγάλο ζήτημα είναι το στυλ αυτό να «υποστηρίζει» και τη γενικότερη τάση στην εταιρεία στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε.

Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί επί του θέματος Αμερικανοί.

«Η εμφάνιση ενός υποψήφιου για μία θέση εργασίας στην εταιρεία μας είναι το πρώτο που προσέχω», παραδέχεται η Jill Waibel, επικεφαλής και ιδιοκτήτρια του The Miami Dermatology and Laser Institute.

Αυτό που εννοεί η Waibel είναι ότι η εμφάνιση του υποψήφιου υπαλλήλου θα πρέπει να ταιριάζει με το «στυλ» της εταιρείας της και όχι κατ' ανάγκη να είναι ένα ακριβό ντύσιμο.

Τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει και η Lisa Moskovitz, επικεφαλής της NY Nutrition Group, ξεκαθαρίζοντας ότι ενδιαφέρεται σαφώς για την προσωπικότητα ή τα τυπικά προσόντα ενός υποψήφιου υπαλλήλου αλλά και η προσεγμένη εμφάνιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τελική της επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω κυρίες δεν αναφέρονται στην ομορφιά, αλλά στο κατά πόσο ο υποψήφιος υπάλληλος είναι περιποιημένος, δεν φορά κάτι «εξτριμ» και φυσικά είναι... καθαρός. Πιθανώς εάν είναι και όμορφος-όμορφη αυτό να αποτελέσει ένα επιπλέον προσόν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *