ροή ειδήσεων

Στους πρόσφυγες της Χίου φόρεσαν βραχιολάκι με τον αριθμό τους (ΦΩΤΟ)


ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ… ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Οι προσφυγικές ροές, τα hot spots και τα κέντρα μετεγκατάστασης

Δύο χάρτες που δείχνουν τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, τα σημεία στα ελληνικά νησιά όπου θα κατασκευαστούν hot spots αλλά και κέντρα μετεγκατάστασης τα οποία βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Μουζάλας.





Όπως φαίνεται από τους χάρτες, από τη Μυτιλήνη οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται στα Διαβατά, ενώ από όλα τα υπόλοιπα hot spots στο Σχιστό.

Εξάλλου, οι υπουργοί εξήγησαν ότι τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης είναι έτοιμα. Ειδικότερα, το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο σε 5 ημέρες. Στη Σάμο, που λειτουργεί το κέντρο καταγραφής, θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.



Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.


Τους φόρεσαν βραχιολάκι
Στο μεταξύ, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών της Χίου έφτασαν οι πρώτοι 70 πρόσφυγες. Στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τους οδήγησαν στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους.





Κατά την είσοδο στελέχη του οργανισμού NRC τους παρέδωσαν τα χαρακτηριστικά βραχιολάκια με τον αριθμό τους ενώ τους προσφέρθηκε εμφιαλωμένο νερό.





Στη συνέχεια κλήθηκαν να συμπληρώσουν δελτίο με τα στοιχεία τους ενώ τέλος στελέχη της Frontex προχώρησαν στην καταγραφή και στην ταυτοποίησή τους.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *