ροή ειδήσεων

Σοκαριστικές καταγγελίες για την εταιρία του σεκιουριτά του ΗΣΑΠ: 'Μας απειλούσαν ότι θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα'


Για εργασιακό Μεσαίωνα με προπηλακισμούς και "μαύρη" εργασία μιλούν πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του σεκιουριτά που πρωταγωνίστησε στο ρατσιστικό περιστατικό στον ΗΣΑΠ (vid)



"Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα". Η φράση του υπαλλήλου σεκιούριτι στον σταθμό του ΗΣΑΠ Κηφισιάς προς τον μετανάστη από τη Σενεγάλη έγινε viral την περασμένη εβδομάδα.



Ο σεκιουριτάς προσπάθησε να διώξει τον αλλοδαπό επιβάτη, με το πρόσχημα ότι η αποσκευή του δεν χωρούσε στο σχεδόν άδειο βαγόνι. Τελικά δεν τα κατάφερε χάρη στη σθεναρή αντίσταση του ίδιου του Σενεγαλέζου αλλά και μιας συνεπιβάτιδας του που τράβηξε και το βίντεο, καταγγέλλοντας τη ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου.






Είναι η πρώτη φορά που η προκλητική συμπεριφορά σεκιουριτά της JCB απασχολεί την κοινή γνώμη, ωστόσο το όνομα της εταιρίας είναι γνωστό από παλιά στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στους παροικούντες τα σωματεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πολλές είναι οι καταγγελίες για όρους εργασιακού Μεσαίωνα που έχει στη διάθεσή της η Παναττική Ένωση Καθαριστριών ενώ τον Ιούλιο του 2014, είχε φτάσει να κηρυχθεί έκπτωτη σε πρώτο βαθμό από το Δρομοκαΐτειο, όπου είχε αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας.

"Οι περισσότερες εταιρίες καθαριότητας δεν σέβονται τους εργαζομένους τους, αλλά η εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη ήταν η χειρότερη. Μας έβριζε χυδαία, μας απειλούσε ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα. Και μάλιστα έλεγε με νόημα σε όσους οδηγούσαν μηχανάκι να προσέχουν", δήλωσε στην εφημερίδα ο Γιάννης Λύτρας, πρώην εργαζόμενος στην εταιρία.

"Είχαμε πολλές καταγγελίες ότι η εταιρία δεν πλήρωνε τους εργαζομένους της όσα δήλωνε, δεν τους κολλούσε όλα τα ένσημα, δεν διέθετε όσους εργαζομένους ανέφερε και πολλά άλλα", λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για την περίπτωση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Χαϊδαρίου.

"Υπήρχαν και τραμπουκισμοί. Ένα πρωί, άνθρωποι της εταιρίας προσπάθησαν να με κτυπήσουν για να με εκφοβίσουν. Εκείνη τη στιγμή απέφυγε τα χειρότερα, αλλά τότε κατάλαβα ότι πρέπει να προσέχουμε", δήλωσε ο Κώστας Κωστόπουλος, τμηματάρχης στο Δρομοκαΐτειο.

"Το αφεντικό απαιτεί να υπογράψουμε λευκά χαρτιά, στη συνέχεια μας απειλεί ότι όποια αντιδρά θα στείλει τα στοιχεία μας σε όλες τις άλλες εταιρίες του κλάδου για να μην μας προσλάβει κανείς", είναι μια από τις μαρτυρίες για την εταιρία που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο της ΠΕΚΟΠ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *