ροή ειδήσεων

ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Κόψτε τις σημερινές συντάξεις για να τελειώσει η αξιολόγηση

Η «κόκκινη» γραμμή και το αντάλλαγμα για να σπάσει


Μήνυμα προς την Αθήνα ότι κλειδί για την ολοκλήρωση της
αξιολόγησης είναι η εφαρμογή των προβλέψεων του σχεδίου Κατρούγκαλου για περικοπές στις κύριες συντάξεις, από ένα ύψος και πάνω, και για τους ήδη δικαιούχους έχουν αποστείλει οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, το σχέδιο του υπουργού Εργασίας προβλέπει, ως γνωστόν, ότι όλες οι υφιστάμενες κύριες συντάξεις παραμένουν ακέραιες και περικοπές της τάξης του 5% με 30% θα υπάρξουν μόνο για όσους οδηγούνται στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Ως εκ τούτου, η νέα πρόταση του κουαρτέτου παραβιάζει ευθέως τη βασική «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας για προστασία των υφιστάμενων κύριων συντάξεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως «αντάλλαγμα» προς την κυβέρνηση για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις άνω ενός συγκεκριμένου ποσού, που προσδιορίζεται σε περίπου 1.500 ευρώ, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν δεσμευθεί πως δεν πρόκειται να ζητήσουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα για το 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με Το Βήμα, επιθυμία του ΔΝΤ είναι να μην ξεπερνούν οι συντάξεις το 50%-55% του μέσου όρου αποδοχών που είχε ο συνταξιούχος όταν εργαζόταν. Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δανειστές άνοιξαν εκ νέου το ζήτημα των ορίων ηλικίας, ζητώντας όσοι αποχωρούν πριν από τα 67 και πριν από τα 62, χωρίς να έχουν 40 χρόνια, θα πρέπει να έχουν ποινή μείωσης της σύνταξης.

Ολα αυτά, τη στιγμή που σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις και έριξε στους δανειστές την ευθύνη για τις καθυστερήσεις οι οποίες, όπως ανέφερε, δεν εξυπηρετούν κανέναν. Μιλώντας στην «Αυγή», ο πρωθυπουργός ζήτησε «να σταματήσουν κάποιοι μονομερώς να κωλυσιεργούν εμποδίζοντας τη θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» και τόνισε ότι δεν γίνεται να καθυστερεί άλλο το πρόγραμμα επειδή οι θεσμοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αποδίδοντας στις μεταξύ τους διαφωνίες το γεγονός πως ενώ έχουν ενημερωθεί εδώ και ενάμιση μήνα για τις ελληνικές θέσεις για το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση εκ μέρους τους.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *