ροή ειδήσεων

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού H1N1 στο Νοσοκομείο Ρόδου με ασθενή μια 59χρονη γυναίκα!


Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού H1N1 στο Νοσοκομείο Ρόδου
με ασθενή μια 59χρονη γυναίκα η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιδρύματος.


Η 59χρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο όταν εμφάνισε συμπτώματα επιπλοκών του ιού.

Να σημειωθεί με την ευκαιρία ότι, σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης στη χώρα μας ενώ αναμένεται η κορύφωσή του μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Συνολικά 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί ενώ 252 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων 16 παιδιά στην εντατική.

Κατά μέσο όρο, η ηλικία των αρρώστων είναι στα 53 έτη ενώ ένας στους τρεις είναι υγιής, δεν εμφανίζει δηλαδή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Όπως μάλιστα δήλωσε η Ομότιμη καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού, ακόμη και κάποιος που έχει εμβολιαστεί, μπορεί να κολλήσει τον ιό της γρίπης.

Τα παιδιά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αφού ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία λόγω συγχρονισμού ενώ στάλθηκε εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία της χώρας για «απομόνωση» μαθητών με συμπτώματα του ιού της γρίπης.

Η γρίπη γεμίζει νοσοκομεία και ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας. Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δείχνουν ότι μία στις επτά επισκέψεις στο γιατρό (14%) αφορούν συμπτώματα γρίπης. Οι μισοί από τους ασθενείς αυτούς έχουν γρίπη, καθώς το 49,4% των «υπόπτων» δειγμάτων που αναλύονται εργαστηριακά βρίσκονται θετικά στον ιό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *