ροή ειδήσεων

H Τουρκία επιχειρεί να «τινάξει στο αέρα» την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό


Η Τουρκία, δια του στρατιωτικού εκπροσώπου της στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, επιχειρεί να τινάξει στον αέρα την απόφαση των ΥΠ.ΑΜ. , για την αποστολή και το ρόλο της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με βασικό στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, από την Τουρκία προς την Ευρώπη.
Η ομόφωνη απόφαση των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΠ.ΑΜ της Τουρκίας, προέβλεπε μεταξύ άλλων: Την επαναφορά των μεταναστών και προσφύγων που εντοπίζονται στο Αιγαίο, πίσω στην Τουρκία. Να τηρηθεί η συμφωνία επανεισδοχής της Ε.Ε. με την Τουρκία, ο έλεγχος των προσφυγικών ροών να γίνεται στα παράλια της Τουρκίας και η Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ να επιτηρεί και να περιπολεί από την Λήμνο μέχρι το και Καστελόριζο.
Με βάση αυτή την πολιτική απόφαση του ΝΑΤΟ, η Στρατιωτική επιτροπή της Συμμαχίας, είναι υποχρεωμένη, να καταρτίσει λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο την υλοποίηση του όποιου θα αναλάβει ο Γερμανός Ναύαρχος Διοικητής της Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης.
Όμως, με τη έναρξη της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος στρατιωτικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε μπούρδες την απόφαση των ΥΠ.ΑΜ του ΝΑΤΟ και διεμήνυσε ότι η Τουρκία, δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις βλακείες των πολιτικών (η φρασεολογία αυτή μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους από παριστάμενο στην επίμαχη συνεδρίαση.)
Υπήρξαν παρεμβάσεις από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και την Γερμανίδα ΥΠ.ΑΜ., ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις της Τουρκίας, αλλά απέβησαν άκαρπες. Αυτή την ώρα υπάρχει αδιέξοδο. Παρόλα αυτά, ο ΥΕΘΑ , που κάλεσε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι στις 12.30 τους στρατιωτικούς συντάκτες για ενημέρωση, εκτιμά ότι με την παρέμβαση των ΗΠΑ, θα αρθεί το αδιέξοδο. Η προθεσμία για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου λήγει αύριο το μεσημέρι.
Για το προσφυγικό , επειδή η κατάσταση είναι μάλλον εκτός ελέγχου, θα ετοιμαστούν άμεσα δυο νέα κέντρα μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Βόλο και στην Ήπειρο, δυναμικότητας πάνω από 2000 άτομα, και μάλιστα να επιδιωχτεί να γίνεται διαχωρισμός, σίμωνα με την εθνότητα, δηλαδή αλλού οι Σύριοι και αλλού οι Αφγανοί , οι Ιρακινοί και οι Πακιστανοί.

Χρήστος Καπούτσης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *