ροή ειδήσεων

ΠΕΡΑΣΑΝ «ΝΥΧΤΑ» ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS: Με απ΄ευθείας ανάθεση και χωρίς δημοσίευση! (Ολόκληρο το κείμενο)

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Βουλή η εκπρόθεσμη τροπολογία του ΥΠΕΘΑ σχετικά με τα hotspots.

Με βάση την τροπολογία, που πήγε να περάσει «νύχτα» προβλέπονται απ” ευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσίευση για έργα που αφορούν τη σίτιση, την υγιειονομική κάλυψη και τη μεταφορά προσφύγων.

Κατατέθηκε με την υπογραφή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Η τροπολογία προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, βουλευτές της οποίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα κατεπείγοντος, όπως υποστηρίζουν οι υπουργοί που την κατέθεσαν.

«Οι προαναφερόμενες ανάγκες μπορεί για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, να συνάπτονται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη της εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δημόσιες συμβάσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία κάνοντας κλικ ΕΔΩ





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *