ροή ειδήσεων

Το νέο μυστικό project της Apple


Μία νέα ομάδα επιστημόνων της Apple δουλεύουν μυστικά για ένα νέο project. Αυτό, αφορά την τεχνητή και επαυξημένη...
πραγματικότητα (ή επιπραγματικότητα). Tο εγχείρημα αποσκοπεί στην δημιουργία πρωτότυπων συσκευών που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για να «εμπλουτίζουν» αυτά που βλέπουν γύρω τους.

Η ίδια η εταιρία έχει δηλώσει σε ξένα μέσα ενημέρωσης πώς ενδιαφέρεται για νέες πηγές εσόδων πέρα από τα iPhone και τα iPad, στοχεύοντας να ανταγωνισθεί φουτουριστικά «γκάτζετ» όπως το Oculus Rift του Facebook και το Hololens της Microsoft, που, επίσης, «ποντάρουν» στην εικονική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πηγές για αυτό το project εργάζονται εκατοντάδες άτομα που προέρχονται είτε από εταιρείες που εξαγοράσθηκαν (όπως οι Flyby Media, Metaio, Faceshift, PrimeSense κ.α.), είτε από ανταγωνιστικές εταιρείες. Υπάρχουν βέβαια, τελευταία πολλές διαρροές που αναφέρουν πως η Apple δημιουργεί συσκευές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας εδώ και αρκετό καιρό.

Για την εν λόγω τεχνολογία έκανε λόγο και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ λέγοντας, πως, θα δούμε πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Ήδη επί του διάσημου προκατόχου του Στιβ Τζομπς, η εταιρεία είχε ξεκινήσει σχετικές έρευνες, από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά είχε τότε εγκαταλείψει την προσπάθεια, θεωρώντας ότι η τεχνολογία ήταν ακόμη ανώριμη.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει καθώς πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί ποντάρουν πολλά σε αυτήν. Αυτό συμβαίνει διότι όσοι ασχολούνται με εν λόγω τεχνολογία εκτιμούν ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που θα προκαλέσει το καταναλωτικό κοινό της ψηφιακής τεχνολογίας. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών PitchBook, από το 2010 έχουν επενδυθεί συνολικά περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο σε νεοφυείς εταιρείες εικονικής πραγματικότητας. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς για κάθε είδους συσκευές (υπολογιστές, κινητά κ.α.) θα βασίζεται στην εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα.

Πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία έχει προκαλέσει και το Facebook καθώς εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας Oculus Rift αντί 2 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αρχίσει την πώληση της συσκευής Rift τον Μάρτιο αντί περίπου 600 δολαρίων από το γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Τέλος περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Apple, καθώς η ίδια έχει ήδη προχωρήσει το σχετικό project. Πηγές αναφέρουν ότι η τελευταία ετοιμάζει μια «κάσκα» ή ειδικά γυαλιά που θα φορά ο χρήστης στο κεφάλι του. Έμφαση θα δοθεί στην ενσωμάτωση της σχετικής τεχνολογίας επιπραγματικότητας στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα ή αν πρόκειται για κάτι άλλο (π.χ. σχετικό με τα αυτοκίνητα).

spinningsm

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *