ροή ειδήσεων

Κοράνι vs Βίβλος: Πού εμφανίζεται πιο συχνά η βία


Από την έρευνα του μηχανικού υπολογιστών, Tom Anderson, όπου ανέπτυξε ένα λογισμικό ανάλυσης κειμένου...



στο οποίο ανέλυσε τη νέα διεθνή έκδοση της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, αλλά και την έκδοση του Κορανίου του 1957, προκύπτει ότι η επίκληση και η προτροπή στη βία είναι αρκετά πιο συχνή στη Βίβλο παρά στο Κοράνι.
Το λογισμικό ονομάζεται «Odin Text» και χρειάστηκαν μόνο δύο λεπτά προκειμένου να σκαναριστούν και να αναλυθούν τα τρία κείμενα.
Σύμφωνα με τον Independent, η κατηγοριοποίηση των λέξεων έγινε βάσει οκτώ συναισθημάτων: Χαρά, Αναμονή, Θυμός, Αηδία, Θλίψη, Έκπληξη, Φόβος / Άγχος, Εμπιστοσύνη. Στη Βίβλο, λοιπόν, ο θυμός απαντάται με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ότι στο Κοράνι.
«Η Δολοφονία και η Καταστροφή αναφέρονται λίγο παραπάνω στην Καινή Διαθήκη (2,8%) απ' ότι στο Κοράνι (2,1%), αλλά η Παλαιά Διαθήκη βρίσκεται ξεκάθαρα μπροστά - πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το Κοράνι - στις αναφορές περί καταστροφής και δολοφονίας (5,3%).
Επιπλέον, συνειδητοποιούμε ότι η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη και το Κοράνι δεν είναι ούτε τα μόνα γραπτά κείμενα στο Ισλάμ, τον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, ούτε αποτελούν το άθροισμα των διδασκαλιών και των πρωτοκόλλων αυτών των θρησκειών. Πρέπει επίσης να επαναλάβω ότι η ανάλυση αυτή είναι επιφανειακή και τα ευρήματα σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται να πείσουν», αναφέρει ο Tom Anderson.
«Το εγχείρημα το εμπνεύστηκα από την δημόσια αντιπαράθεση αναφορικά με το αν η τρομοκρατία που συνδέεται με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό αντικατοπτρίζει κάτι εγγενές που προσιδιάζει στο Ισλάμ σε αντίθεση με τις άλλες θρησκείες», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Independent.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/2/16 13:32

    Δείξε μου το Θεό σου να σου πω ποιος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/16 13:38

    "Και επήοιησεν ο Εβράιος τον Θεό του, κατ' εικόνα αυτού επήοισεν αυτόν, άρρεν κομπλεξικόν και μισογύνην επήοισεν αυτόν!" (Γένεσις 1,8)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/16 14:09

    Ειδικά η Π. ΔΙαθήκη είναι όχι μόνο ένα βιβλίο που βρίθει από προτροπές σε σφαγές "άπιστων", αλλά και αντιοικουμενικό και άκρως σιονιστικό! Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς τις προτροπές του Ιεχωβά προς τους Εβραίους για σφαγές άλλων λαών. Τώρα γιατί ντρέποντε οι της εδώ εκκλησίας να τον αναφέρουν ως Ιεχωβά..... ας μας το απαντήσουν εκείνοι! Ασε δε που ενώ μας παρουσίαζαν τους Εβραίους σαν μονοθεϊστές τελικά έως τον 2ο αιώνα πΧ ήταν πολυθεϊστές και μάλιστα πίστευαν σε 70 θεούς και ότι ο Ιεχωβάς είχε και γυναίκα παρακαλώ την Ασερά. Αν δεν το πιστεύετε πηγαίνετε στο διαδίκτυο και πληκτρολογήστε asherah. Φρόντισαν όμως δεόντως να φαιρεθούν τα επίμαχα εδάφια αυτά από την Π.Δ. (λολ) "Πούλα παραμύθι στους βλάκες". Πάντως η Π.Δ. δεν είναι αυτή που μετέφρασαν οι Εβδομήκοντα, γιατί έχει περάσει από πολλές "εξαγνιστικές" επιτροπές που "φρόντισαν" να αφαιρέσουν δυσάρεστα σημεία ........ αγαπάτε ομόθρησκους λοιπόν και ΒΛΑΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/16 19:19

    Πάν δένδρον μη κάμνον καλόν καρπόν, εκόπτεται και εις πυρ βάλλεται" (Ματθ.3.10-12)
    Τους δε εχθρούς μου τους μη θέλοντας να βασιλεύσω επ'αυτούς, φέρεται εδώ ενώπιόν μου και κατασφάξατε αυτούς. (Λουκ 19-27)
    Μάχαιρα ήλθα να βάλω επί της γης και ουχί ειρήνη. (Ματθ. 10.34)
    Οστις δεν είναι μετ'εμού είναι κατ'εμού. (Λουκ. 11-23)
    Οστις δεν μισεί, πατέρα, μητέρα, αδελφούς, αδελφάς και τέκνα, δεν δύναται να είναι μαθητής μου. (Λουκ. 14-26)
    «Θα τους ευλογήσω, θα τους κτυπώ και θα τους θεραπεύω αιώνια και αυτοί θα δουλεύουν μόνο για μένα» (Ησαϊας 19.22-23)
    «Ούτο λέγει Κύριος, λάβε το ποτήριον τούτο του οίνου εκ της χειρός μου και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω και θέλουσιν πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω εαυτούς ερήμοσην, θάμβος, συριγμόν και κατάραν. Και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε» (Μασ. Ιερεμίας ΚΕ 15-27)
    Ούτω λέγει Κύριος (Γιαχβέ) των δυνάμεων ύπαγε τώρα και εξολόθρευσε και μη λυπηθείς αυτούς και θανάτωσον άνδρα, γυναίκα και παιδίον από νηπίου έως θηλαζόντος και βουν και όνον και κάμηλον και πρόβατον (Α Σαμουήλ 15-3 ή Ο’ Α Βασιλέων 15-3)
    «Και επάταξαν και εξολόθρευσαν εν στόματι μαχαίρας πάσας τας πόλεις και πάσας τας ψυχάς τας εν αυτή δεν αφήκεν υπόλοιπον (τους κατέσφαξαν όλους μηδενός εξαιρουμένου). Ούτως επάταξεν ο Ιησούς πάσαν την γην την ορεινήν και την μεσηβρινήν και την πεδινήν και δεν αφήκεν υπόλοιπον αλλ’εξολόθρευσεν παν το έχον πνοήν καθώς προσέταξε ο Κύριος ο θεός του Ισραήλ» (Ιησούς του Ναυή 10.37-40)
    ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΜΟΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/16 19:38

    Τώρα να σοβαρευτούμε λίγο! Ωραία, πήρατε την Εβραϊκή θρησκεία (Π. Διαθήκη) και την κόψατε και την ράψατε στα μέτρα σας. Αφαιρέσατε από τα κείμενα ότι ήταν "ενοχλητικό", ακόμα και βιβλία ολόκληρα προκειμένου να μην μάθουν τα πρόβατα τι θρησκεία-παραμύθι τους σερβίρετε. Για να δούμε λοιπόν τα ιερά βιβλία των Εβραίων τι λένε για τον θεό τους που τον δεχτήκατε και εσείς!!

    Το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο θεός Ιεχωβάς «διέρχεται τας νύκτας αναγιγνώσκων το Ταλμούδ, συνδιαλεγόμενος μετά των σοφών Εβραίων των συνταξάντων αυτό και ζητών τας γνώμας των επί πολλών πραγμάτων» και μάλιστα όταν συζητούσαν ένα θέμα περί λέπρας, υπήρχε αντιγνωμία μεταξύ του θεού και των σοφών ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ σαν διευθυντή τον Ραββίνο Νεεμία (!!!!!!!) να διευθετήσει την διαφορά και μάλιστα ο θεός έχασε!!!!! «ηρυθρίασεν επί τη ήττη του αλλά δεν ετόλμησε να αντιλέξη κατά της αποφάσεως τόσο σοφού ραββίνου και ηκούσθη ανακράζων εν στεναγμώ «αχ τα τέκνα μου μ’ενίκησαν»!!!!!!!!! (Μεναχίμ 31-32)
    Επίσης στο (Βεράχ φυλ 61) ο θεός Ιεχωβάς μετάνιωσε που άφησε να καταστραφεί ο ναός του και διεσκορπίστηκαν τα τέκνα του και κλαίγοντας γοερά έχυνε δάκρυα που πέφτοντας στην θάλασσα δημιουργούσαν μεγάλο παφλασμό και σεισμούς!!!

    Παραμύθια????? Μα και η Π.Δ. τα ίδια δεν λέει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *