ροή ειδήσεων

10 ΤΡΟΦΕΣ «ΘΑΝΑΤΟΣ»: Είναι υπεράνω υποψίας και βρίσκονται σε όλα τα σπίτια! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να αποτελούν νόστιμα σνακ και πολλά από αυτά να
τα τρώμε κάθε μέρα, ωστόσο η επίδραση τους στον οργανισμό είναι τουλάχιστον καταστροφική. Ακολουθούν τα πιο επικίνδυνα αγαπημένα μας φαγητά.



Hot Dog
Δημοφιλές παγκοσμίως βρίσκεται σε σταντ, κιόσκια και καντίνες κάθε πόλης. Κανονικά το κρέας του φτιάχνεται από υπολείμματα χοιρινού ή βοδινού κρέατος, ενώ πολλοί βάζουν και γαλοπούλα. Ωστόσο μια μελέτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός hot dog την μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 20%. Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο συγκρίνοντας 7.000 μελέτες που συνδέουν τη διατροφή και τον καρκίνο, κατατάσσει το χοτ-ντογκ μεταξύ των πιο επικίνδυνων τροφών.

Δημητριακά
Εχουμε την εντύπωση ότι τα δημητριακά είναι το πιο υγιεινό πρωινό που μπορούμε να φάμε γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο οτιδήποτε υπερβολικό δεν είναι ποτέ καλό. Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) μία οργάνωση για την υγεία που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι τα παιδιά παίρνουν «ανθυγιεινά ποσά» βιταμίνης Α, νιασίνης και ψευδαργύρου από τα δημητριακά τους. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα σε ποσότητες που ακόμη και για τους ενήλικες, ξεπερνούν τις καθημερινές τους ανάγκες.


Πατατάκια
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φάει έστω μία φορά στη ζωή του πατατάκια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει, έστω να υποψιάζεται, ότι είναι ανθυγιεινά. Περιέχουν θερμίδες, λίπος και ανθυγιεινές ποσότητες άλατος. Ο συνδυασμός και των τριών είναι τόσο κακός για την υγεία σας που θα μπορούσε χωρίς υπερβολή να σας σκοτώσει.




Μπισκότα

Οσο και να μας αρέσουν, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια όπως το φοινικέλαιο και φοινικοπυρηνέλαιο γεμάτα ακόρεστα και κορεσμένα λίπη. Πολλές μελέτες συνδέουν τα ακόρεστα λιπαρά με υψηλότερες πιθανότητες καρδιακών παθήσεων. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνουν επίσης τους κινδύνους για την παχυσαρκία και το διαβήτη, τα δύο πιο θανατηφόρα προβλήματα υγείας. Το φοινικέλαιο είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα συστατικά στην παραγωγή αυτών των σνακ και περιέχει 82% κορεσμένο λίπος.


Τηγανίτες

Αλλο ένα αγαπημένο πρωινό καταρρίπτεται. Είναι μεγάλες πηγές για υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, ωστόσο έχουν ακριβώς και τη σωστή ποσότητα λίπους, σακχάρων και νατρίου για να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας.


Τηγανιτές Πατάτες
Ισως ο πιο επικίνδυνος πειρασμός της λίστας. Μια παιδική μερίδα τηγανιτές πατάτες σε δημοφιλείς αλυσίδες αλυσίδες φαστ φουντ περιέχει κατά μέσο όρο 200 με 340 θερμίδες, ενώ οι μεγάλες μερίδες περιέχουν 730 θερμίδες και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρετε βάρος.



Παγωτό

Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητα του σε ζάχαρη, τους κινδύνους της οποίας αναλύσαμε εκτενώς προηγουμένως, το παγωτό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Για την ακρίβεια έχει περισσότερο από 10% λίπος γάλακτος, ενώ μερικά είδη μπορεί να έχουν μέχρι και 16%. Το λίπος του γάλακτος είναι κυρίως κορεσμένα λίπη, δηλαδή χοληστερόλη προκαλώντας υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό θα οδηγήσει σε δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες σας, η οποία στη συνέχεια διαταράξει τη ροή του αίματος αυξάνοντας την πιθανότητα καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Αλλαντικά


Ανεξάρτητα από το είδος τους, περιέχουν νιτρώδες νάτρια, ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα κρέατα και συνδέεται με τον καρκίνο.



Αλμυρά σνακ


Τα πατατάκια δεν είναι τα μόνα αλμυρά σνακ που τρώμε συχνά. Κράκερς, ξηροί καρποί και πολλά άλλα έχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού. Μερικά από αυτά αν καταναλώνονται με μέτρο κάνουν πραγματικά καλό. Αν όμως καταναλώνονται σε τεράστιες ποσότητες τότε το επίπεδο του νατρίου στο αίμα εκτοξύεται, ενώ επηρεάζει και την κυκλοφορία του αίματος εκτινάσσοντας την πίεση. Επίσης, η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συνδέεται και με την αύξηση του σωματικού βάρους.


Χοιρινό


Οσο και αν μας αρέσει το χοιρινό, η κατανάλωσή του δεν είναι καλή για την υγεία. Το κόκκινο κρέας, παραμένουν στο πεπτικό σύστημα περισσότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και έτσι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητες αυξάνει τις πιθανότητες για αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ συνδέεται κει με την εμφάνιση καρκίνου του παχέως εντέρου (κυρίως γιατί μειώνει την κινητικότητα του εντέρου).






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *